Mină de mangan din zona Vatra Dornei cumpărată de compania slovacă OFZ

de | mart. 23, 2018 | Știri | 2 comentarii

Producătorul slovac de feroaliaje  OFZ  a cumpărat o mină de mangan de lângă Vatra Dornei pentru mai puțin de 1 milion euro.

Potrivit  Profit,  care citează surse slovace, cumpărarea minei va asigura obținerea de mangan pentru minim 20 ani.

OFZ  produce feroaliaje, aliajele care conțin mangan având cea mai mare pondere pentru companie.

După finalizarea achiziției, manganul de la Vatra Dornei va acoperi circa o cincime din consumul companiei.

Informațiile furnizate nu indică mina care a făcut obiectul tranzacției, dar în aceeași zonă există și compania  Minbucovina, intrată în faliment în 2008.

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
 • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
 • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
 • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
 • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

2 Comentarii

 1. Clovis

  Dumnezeule mare, când alte state îsi pastreaza resursele naturale (ex Slovacia, Slovenia, Cehia, Polonia, etc), la noi, unii decid, din pix, sa vânda, totul, pâna si poporul si sufletele oamenilor. Iar suma cu care s-a facut tranzactia (ca de altfel toate celelalte, din domeniul minier si nu numai) e una ridicol de mica, raportat la valoarea zacamintelor, pe minim 20 de ani! Astia oare chiar toti sunt în halul asta de habarnisti, analfabeti, tunari, sau îi drogheaza si îmbata “investitorii”, bine, înainte, si-i momesc cu câteva zeci de mii de euro, pe tâmpiti?

  Răspuns
 2. Clovis

  Sa vedeti, cum se vor declara falimentare, subit, tacit, si Mina de Uraniu, de la Crucea, si celelalte 84 de perimetre miniere (alea de care stie toata lumea, ca celelalte, le stiu doar cei ce-au cotizat). La Cacica, la fel, dau târcoale, “investitorii”. Oare de ce nu se propune niciodata, investitorilor români, sa liciteze pentru aceste mine, înainte de a ceda toate aceste resurse, strainilor? De ce informatiile despre aceste vânzari de mine, ajung doar la urechile strainilor, si culmea, înaintea oricarui român? Noi, prostimea, suntem anuntati, abia dupa ce s-au semnat contractele de vânzare! Daca, în tot Guvernul acela de politruci, ar exista macar un singur OM cu coloana vertebrala, cu carisma si sânge rece, ar trebui sa anuleze toate contractele de vânzare, de la 1989 si pâna în prezent si sa ceara daune si ani buni de puscarie, pentru înalta tradare nationala, pentru spionaj si vânzarea de informatii de securitate nationala si vânzarea si distrugerea ecosistemului, din întreaga tara. La fel ar trebui procedat si în cazul retrocedarilor de suprafete enorme de terenuri, iazuri, livezi, paduri, munti întregi, catre tot felul de mafioti straini, sau interpusi români. La noi, tot prostul, care a avut tupeu si bani, de dat mita, s-a ales cu sute, sau mii de hectare de teren, peste noapte. Au ajuns sa exproprieze satele cu totul! Iar cadastrul si topografia, au ajuns sa le faca tot felul de personaje dubioase, cu diplome luate pe bani, la fara frecventa, dar fara pic de experienta, sau responsabilitate profesionala ori morala. Cât despre clasa politica, sau cei cu functii cheie, din institutiile publice, ce sa le ceri, când ei sunt niste habarnisti, cu totii, care-au trecut prin scoala, ca rata pe balta? Ce sa stie una ca Adomnicai, de mine, de minerit, de uraniu, de mangan, sau alte resurse?! Sau ce sa stie ea sau altii ca ea sa negocieze, când ei abia stiu sa pronunte 2-3 fraze corect gramatical, si acelea, de multe ori, scrise înainte si pregatite, pe hârtie!

  Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest