Un caz de corupție aparent banal, o altă zi în România

de | dec. 19, 2017 | Editoriale, Știri | 2 comentarii

 

Un caz de corupție aparent banal, o altă zi în România

Se întâmplă în România ca unii să înțeleagă că lucrările și parandărătul merg la pachet, așa cum se întâmplă cu pâinea și untul. Și cei care iau, și cei care dau, văd beneficiile unei tranzacții făcute cu voce joasă, doar cei care merg la ghișee și plătesc corect taxele și impozitele se uită din altă direcție.
Zilele acestea se discută și se votează, din scurt și pe repede înainte, modificarea legilor justiției, așa cum vrea majoritatea PSD-ALDE-UDMR. Nu discut oportunitatea sau corectitudinea modificărilor, doar vă voi relata o povestioară adevărată despre cât tupeu au cei care dau șpagă și care este nivelul lor de inteligență. Veți înțelege că astfel de personaje ar muri de foame într-o țară normală.
Un individ, proprietar al unei firme care pune pavele undeva prin România, s-a înțeles cu un primar sensibil la parandărăt să prindă contracte pe bandă rulantă. Afaceristul trebuia să plătească un comision de doar 10 la sută, că doar erau și tovarăși de pahar. Afaceristul se executa întocmai când primea banii în cont de la primărie, doar că procedura era una de tot râsul. Banii erau scoși în numerar din contul firmei, fără nici o explicație, până la ultimul leu, însă în contabilitatea individului apare că administratorul a luat banii și nu se știe ce a făcut cu ei. Au dispărut pur și simplu din situațiile financiare ale firmei și s-au dus în buzunarul primarului. Mai mult, afaceristul scoatea din cont fix 10 la sută, la leuț, iar procurorilor le-a fost ușor să-și dea seama ce s-a întâmplat cu banii. Mai lipsea ca la retragerea banilor din bancă, individul să fi scris la motivul retragerii comision lucrări.
Astfel de personaje pun mâna pe contractele grase ale instituțiilor publice din România și secretul este unul singur: parandărătul. Nu contează numele lui și care îi va fi destinul.
Pe lângă faptul că ne iau de proști, astfel de indivizi devin modele pentru tinerii care îi văd la volanul unei mașini de teren și îi invidiază pentru că ei s-au descurcat.
Metodele nu contează. Un caz de corupție aparent banal, o altă zi în România.

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

 

Termeni și CONDIȚII
 • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
 • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
 • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
 • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

2 Comentarii

 1. rustic

  Bine zis Sergiu, te respect, se cunoaste ca ai in spate cariera de jurnalist, mai trebuie lucrat in schimb la ceilalti colegi ai ziarului.

  Răspuns
 2. Cuget Limpede

  Si aia tot la 2², sub pamânt ajung. In toata Zona Falticeni se întâmpla la fel, iar “poezia” e aceeasi în toata tara. Pâna-si rup gâtul si astia pe undeva, cu jeepuri cu tot, de nu-i mai scoate nici popa cu Liturghia. Fie li se întâmpla lor, fie puradeilor, fie familiilor, sau, de ce nu, se pot elimina chiar ei între ei, când nu mai merg “afacerile”, inclusiv intra-familial.

  Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videoclipuri recente

Se incarca...