22 de localități din județul Suceava, beneficiare ale înregistrării gratuite a proprietăților imobiliare în sistemul integrat de cadastru și carte funciară - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

22 de localități din județul Suceava, beneficiare ale înregistrării gratuite a proprietăților imobiliare în sistemul integrat de cadastru și carte funciară

De    •   Publicat acum 1 lună, 19 februarie 2020   •   Fara comentarii

 

Azi a avut loc, la Palatul Administrativ Suceava, o videoconferință a secretarului de stat MAI Gheorghe Sorescu și a președintelui Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară,  la care au fost convocate conducerile Prefecturii, Consiliului Județean și Oficiului teritorial al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii, au fost abordate aspecte ce derivă din implementarea Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015- 2023, în vederea înregistrării gratuite a proprietăților imobiliare în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, astfel încât la sfârșitul anului 2023 această activitate să fie încheiată cu succes.

Din cele 247 unități administrativ teritoriale implicate în activitatea de cadastru sistematic la nivel național,  22 sunt din județul Suceava, iar dintre acestea 10 au fost convocate să participe la videoconferință : Dornești, Drăgoiești, Ilișești, Păltinoasa, Pătrăuți, Satu Mare, Stroiești, Stulpicani, Sucevița și Verești.

Discuțiile au privit în principal problemele întâmpinate în cazul procedurilor de achiziție a serviciilor de înregistrare sistematică a imobilelor, dar și modalitățile concrete prin care cetățenii pot fi implicați cât mai activ în buna desfășurare a activităților proiectului.

S-au reiterat solicitările de informare cât mai clară a populației cu privire la beneficiile proiectului implementat cu fonduri europene, de implicare proactivă a unităților administrativ teritoriale, precum și de colaborare a instituțiilor ce dețin proprietăți în UAT-urile menționate.

De asemenea s-a comunicat adresa web – http://ancpi.ro/pnccf/ – unde poate fi consultat Ghidul cetățeanului privind lucrările de înregistrare sistematică derulate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023.

La finalul videoconferinței, prefectul județului Suceava a solicitat celor prezenți inițierea demersurilor în vederea constituirii unei comisii mixte cu rol operațional, în componența căreia să se regăsească căte un reprezentant al Consiliului Județean Suceava, Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Suceava și Primăriilor implicate, astfel încât acțiunile necesare finalizării activității de cadastru sistematic și carte funciară  să fie realizate la termenele și în condițiile impuse de finanțarea europeană”  menționează comunicatul.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : Prefectura Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 lună, 19 februarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 19, 2020 @ 10:30 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string uZCUMm to the field below: