Busturi ale personalităților din Fălticeni, pe aleea pietonală - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Busturi ale personalităților din Fălticeni, pe aleea pietonală

De    •   Publicat acum 3 ani, 15 decembrie 2016   •   2 comentarii

Consilierii locali din Fălticeni vor aproba, în ședința de pe 19 decembrie, asocierea cu asociația  Strada mare  pentru reabilitarea aleii pietonale ( strada Republicii ) și realizarea ansamblului monumental al elitelor.

Pe aleea pietonală vor fi amplasate busturi ale personalităților cuprinse în Galeria oamenilor de seamă.

Ansamblul elitelor va fi limitat de două elemente denumite  Arcul recunoștinței,  capacitatea memorialului fiind de 70 de busturi realizate de sculptori membri ai Uniunii Artiștilor Plastici.

Modelul care va fi transmis sculptorilor din întreaga țară este bustul Maior Ioan, prioritară fiind porțiunea dintre biserica  Adormirea Maicii Domnului  și strada Nicu Gane.

Valoarea proiectului și sursele de finanțare vor fi stabilite în cadrul bugetului pe 2017 din venituri proprii și sponsorizări.

Asociația  Strada mare  are personalitate juridică din 11 octombrie 2016,președinte fiind arh. Crișan Victor Popescu, iar vicepreședinte prof. Gabrel Baban.

MIHAI SPÎNU

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 15 decembrie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 15, 2016 @ 12:20 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

2 comentarii

 1. arhivistul spune:

  Banii pentru proiectare si pentru macar o parte din lucrari nu ar trebui sa fie o problema. Arhitectul Popescu, de loc din Falticeni, este directorul general al firmei Rostrada. Firma Rostrada este un jucator important pe piata nationala a lucrarilor arhitecturale, a proiectat, de exemplu, Complexul imobiliar Baneasa, afacerea lui Puiu Popoviciu. Crisan Popescu este si actionar in firma la care un sfert din capital are si Sorin Gabrea, fost arhitect sef al Capitalei. Ca un amanunt, Crisan Popescu a lucrat si in administratia centrala, a fost secretar de stat in Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, intre 1992 si 1996, in Guvernul Vacaroiu. Crisan Popescu a mai fost in cladirea din Republicii 13 in 2004, cind a cerut informatii de la primarul Cornia pentru construirea unui cartier de vile in Timpesti. Daca acolo ar fi fost gaz metan, probabil ca l-ar fi construit.

 2. Ion spune:

  Bine, bine, dar constructorii vor fi tot de la PSD? Abia astept sa-l vad pe Liviu cum aduce statuile cu macaraua primăriei. Cristi le face lângă Kaufland, din metal, la unchiul Flamă. Pavelistul are treabă iarăși. Hai, DNA, tată, că nu mai rămâne nimic de blurat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 3ksy7z to the field below: