Diagnosticată cu cancer la ochi, micuţa Alina a fost salvată de la orbire - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Diagnosticată cu cancer la ochi, micuţa Alina a fost salvată de la orbire

De    •   Publicat acum 3 ani, 29 noiembrie 2016   •   Fara comentarii

8-5


La frageda vârstă de 2 ani şi jumătate, Alina Buhna a trecut prin momente critice, atunci când medicii au diagnosticat-o cu retinoblastom, o formă severă de cancer la ochi, care i-ar fi putut curma viaţa dacă boala s-ar fi răspândit la creier.

Teribila veste a venit în luna aprilie, moment care i-a dărămat pe toți cei care o iubesc, mai ales pe părinți.

Aceştia au luptat din răsputeri pentru a-i salva vederea, sute de români au sărit în sprijinul lor, donând peste 15.000 de euro pe platforma de donaţii  www.salveazaoinima.ro,  iar fetiţa a fost trimisă de urgenţă în Turcia, la Spitalul Medical Park, pentru a începe şedinţele de chimioterapie şi radioterapie, care urmau să îi salveze viaţa, nu numai vederea.

Timp de 12 zile, fetiţa a suportat cele 4 şedinţe de chimioterapie, urmate de alte 26 de şedinţe de radioterapie în decursul a 42 de zile.

Sub atenta supraveghere a medicilor turci, fetiţa a răspuns pozitiv la tratament, iar celulele canceroase au fost îndepărtate.

În continuare, Alina va efectua controale periodice, o dată la trei luni, pentru a nu exista riscul de recidivă.

Pentru a efectua următoarele şedinţe recomandate de medici, fetiţa mai are nevoie de 12.000 de euro.

Donaţiile pot fi făcute pe  https://salveazaoinima.ro/campaigns/alina-buhna/,  prin transfer bancar, în conturile Asociaţiei  Salvează o inimă :  RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEURCRT00W8287001 (cont în euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari) sau prin redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit datorat de companii.

TĂNASE TASENȚE

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 29 noiembrie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 29, 2016 @ 12:57 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string EST56M to the field below: