Peletii reprezinta o alternativa practica si eficienta de producere a energiei termice spre care se indreapta din ce in ce mai multi oameni care cauta sa se bucure de confort in propriul camin. Este vorba despre produse ce se incadreaza in categoria regenerabilelor, fiind extrem de prietenoase cu mediul, in comparatie cu alte surse de energie.
Peletii produc emisii foarte mici de dioxid de carbon, ceea ce inseamna ca nu afecteaza mediul inconjurator la un nivel ridicat. Produsi din lemn, rumegus ori alte tipuri de deseuri obtinute din lemn, peletii sunt materiale naturale, obtinute 100% prin tocare si presare.
Persoanele care cauta astfel astfel de produse pentru a-si incalzi locuintele sau alte tipuri de imobile trebuie sa stie care sunt avantajele de care se pot bucura pe termen lung atunci cand aleg sa utilizeze peleti!
In primul rand, peletii se materializeaza intr-un combustibil ecologic
Principalul beneficiu al utilizarii peletilor este ca astfel de produse reprezinta un combustibil ecologic, prietenos cu mediul, care nu dauneaza la fel de mult cum o fac alte tipuri de combustibil. Specialistii in ecologie incurajeaza folosirea peletilor, tocmai datorita acestui aspect!
In al doilea rand, peletii ofera un confort termic optim
Persoanele care aleg sa foloseasca peletii drept combustibil pentru centralele termice din caminele proprii mai trebuie sa stie si faptul ca astfel au posibilitatea de a beneficia de o putere calorica net superioara, dar si de o densitate mult mai mare, in comparatie cu rezultatele pe care le-ar obtine folosind, de exemplu, o centrala termica pe gaz. Datorita modului in care sunt realizati, peletii sunt extrem de eficienti, reusind sa incalzeasca inclusiv spatii foarte mari intr-un timp relativ scurt.
In al treilea rand, costurile de transport peleti sunt reduse
In ceea ce priveste transportul peletilor, acesta este cu mult mai convenabil din punct de vedere financiar, fiind mult mai rentabil ca oamenii sa isi achizitioneze astfel de combustibili, in detrimentul lemnelor ori a altor materiale.
Un alt avantaj consta in faptul ca peletii nu necesita pregatire anterioara utilizarii
Daca lemnele trebuie pregatite cu atentie, inainte de a fi folosite pentru incalzirea apartamentelor si a caselor, peletii pot fi folositi fara probleme imediat ce sunt achizitionati. Utilizatorii elimina astfel timpul pe care l-ar fi petrecut taind si uscand lemnele si pot alimenta centralele termice imediat ce aduc acasa cantitatea de peleti achizitionata.
Nu in ultimul rand, depozitarea peletilor nu impune conditii speciale
Este important de mentionat faptul ca peletii sunt simplu de depozitat, datorita modului in care sunt realizati, iar apoi segmentati. Majoritatea au diametrul de 6 mm si o lungime de cel mult 30 mm, ceea ce inseamna ca pot fi pusi inclusiv in podul casei sau in dozitele aflate in proximitatea locuintei personale.
Utilizatorii care isi doresc sa faca ,,testul calitatii” pentru peletii pe care ii achizitioneaza nu trebuie decat sa verifice daca acestia au resturi sau impuritati. In acelasi timp, ii pot pune in apa: este dovedit faptul ca peletii buni plutesc la suprafata, pe cand cei de o calitate indoielnica ajung pe fundul apei.
In concluzie, pe termen lung, oamenii se pot bucura de toate avantajele mentionate anterior si pot reduce costurile de incalzire termica pentru locuintele personale.