Grupul de Comunicare Strategică reduce zilnic numărul cazurilor confirmate de coronavirus în județul Suceava fără să ofere explicații.  Au existat raportări greșite?  Dacă da, câte? Zeci, sute? A fost sau n-a fost Suceava focar de coronavirus?

de | mai 23, 2020 | Știri | 0 comentarii

Situație pe care am putea-o considera hilară, dacă nu ar fi vorba de pandemia de coronavirusnumărul cazurilor confirmate în județul Suceava, în ultimele zile, scade într-un ritm pe care autoritățile nu se obosesc să-l explice.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat  3.478 cazuri pe data de 19 mai, 3.469 ( !!! ) pe 20 mai,  3.472 pe 21 mai,  3.455 ( !!! ) pe 22 mai și  3.415 ( !!! ) pe 23 mai.

ZdpN  a semnalat aceste neconcordanțe grave, dar de fiecare dată Prefectura Suceava a precizat că informații oficiale poate oferi doar Grupul de Comunicare Strategică, această entitate neobosindu-se să clarifice situația.

 

 

CITESTE

 

https://www.ziaruldepenet.ro/2020/05/20/aiuritor-autoritatile-anunta-de-ieri-pana-azi-scaderea-cu-9-numarului-sucevenilor-confirmati-cu-coronavirus/

 

https://www.ziaruldepenet.ro/2020/05/21/cat-de-corecte-sunt-datele-centralizate-ultimele-24-ore-judetul-suceava-496-teste-efectuate-3-persoane-confirmate-cu-coronavirus/

 

https://www.ziaruldepenet.ro/2020/05/22/nimeni-nu-mai-intelege-nimic-in-judetul-suceava-numarul-total-al-persoanelor-infectate-cu-coronavirus-scade/

 

Interesant este că raportările în minus” au început să fie difuzate de Grupul de Comunicare Strategică imediat după retragerea ieșencei Manuela Trifan din funcția de director al Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Grupul de Comunicare Strategică a ținut să precizeze atunci că  doamna Manuela Trifan nu a fost demisă, ci a revenit pe funcția de execuție ocupată prin concurs, ca urmare a încetării exercitării cu caracter temporar a funcției de director executiv la DSP Suceava”,  deși însăși Trifan a declarat că delegarea sa înceta pe data de 1 iulie.

Trifan este cea care, în perioada de final a conducerii DSP Suceava, a găsit explicația numărului mare de cazuri de COVID-19 din județ raportările greșite, mai exact  DSP ar fi raportat numărul de teste pozitive ca număr de persoane depistate cu coronavirus”.

Manuela Trifan a fost trimisă acasă, la Iași, dar înlocuitorul ei desemnat de Ministerul Sănătății – Cătălin Graur (DSP Vrancea) nu s-a prezentat la post.

Graur a fost suspendat de la conducerea DSP Vrancea, dar a fost considerat bun pentru preluarea DSP Suceava.

Diminuarea constantă a numărului de cazuri confirmate în județul Suceava le vine mănușă” nu numai medicilor care luptă pentru redeschiderea Spitalului Județean pentru pacienții non-COVID, ci și unor politicieni, gen președintele CJ Gheorghe Flutur, care după scandalurile cu titulatura de medic” și relațiile cu fosta conducere a spitalului își poate acum lua avânt pentru revenirea electorală.

Aproape că nu este zi în care Flutur să nu prezideze tot felul de ședințe în cadrul cărora propune / identifică / solicită / analizează / coordonează după ureche” o multitudine de aspecte, deciziile urmând să fie luate de specialiști.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videoclipuri recente

Se incarca...