Ministrul Apărării: “Spitalul Judeţean Suceava nu a fost militarizat, dar nu este timp pentru alte discuții decât despre măsurile urgente”

de | apr. 9, 2020 | Știri | 0 comentarii

Ministrul Apărării Naţionale Nicolae Ciucă a precizat, astăzi, că Spitalul Judeţean Sf. Ioan cel Nou Suceava nu a fost militarizat și că s-a răspuns solicitării ministrului Sănătăţii pentru a rezolva o situaţie foarte gravă”.

El a scris pe o rețea de socializare că spitalul  “nu a trecut în subordinea MApN, nu a fost transformat într-o cazarmă, iar personalului medical de acolo nu i s-a cerut să se transforme în soldaţi care să execute fără crâcnire ordinele.

Într-o situaţie precum cea de la Suceava, unde este o luptă contra cronometru pentru salvarea de vieţi, nu este timp pentru alte discuţii decât acelea despre măsurile urgente care se pot lua.

Orice alte discuţii, mare parte dintre ele fireşti şi justificate în vremuri normale, ar trebui să aştepte.

În lipsa unor măsuri ferme, s-ar pierde în continuare vieţi, care altfel ar putea fi salvate”.

Ciucă a precizat că una dintre primele măsuri pe care le-au luat managerii militari numiţi la Suceava a fost aceea de a aduce în acest spital 20 de cadre medicale militare – 10 medici şi 10 asistenţi medicali de la Spitalul Militar din Cluj, care s-au oferit voluntar şi care au asigurat reluarea activităţii în secţiile esenţiale.

În paralel, Spitalul Militar Iaşi a preluat tratarea cazurilor non-COVID 19 pe care spitalul din Suceava nu le mai poate trata.

“Redresarea Spitalului Judeţean Suceava este esenţială pentru lichidarea focarului de infecţie din oraş şi din apropierea sa.

Totodată, spitalul trebuie repus în funcţiune nu doar pentru pacienţii cu COVID-19, ci şi pentru a asigura tratamente de specialitate pentru întreg judeţul”, a spus ministrul Apărării.

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videoclipuri recente

Se incarca...