Managerul Spitalului Fălticeni a anulat achiziția “Navei Spațiale” după ce a fost apostrofat de Carmen Uscatu: “Ca să știți că una zice și alta face domn manager”

de | apr. 6, 2020 | Reportaje | 1 comentariu

*Intervenția fălticenencei Carmen Uscatu l-a determinat pe medicul ortoped Vlad Alexandru Morariu, managerul Spitalului municipal Fălticeni, să anuleze achiziția de lux a sistemului de ghidare si țintire computerizată fără iradiere a tijelor de humerus, tibie, femur, un aparat care lipsește din dotarea unor clinici din state europene gen Franța, Italia sau Spania

*achiziția aparatului de 69.000 de euro a stârnit nemulțumirea fălticenenilor cărora li s-a cerut să doneze 2 euro pentru aparatura noului spital: “Noi ne dădeam banii de pe card, iar primarul și directorul spitalului făceau achiziții de nave spațiale, pavele și părculețe de joacă. Îmi pare rău că le-am dat banii, și-au bătut joc de noi”. 

*managerul a lansat achiziția pe data de 30 martie 2020, o zi în care la Suceava pacienții infectați cu COVID-19 mureau pe bandă rulantă

 

Managerul Vlad Alexandru Morariu la mitingul de susținere a lui Liviu Dragnea de la Iași, alături de primarul PSD Cătălin Coman și doi consilieri locali PSD Fălticeni

 

După seria de postări critice la adresa primarului PSD de Fălticeni Cătălin Coman și a managerului Spitalului Municipal Vald Morariu, Carmen Uscatu (originară din Fălticeni) – una din fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, care construiește în București un spital din donații, a revenit cu precizări.

Ea reamintește cum la Fălticeni  domnul manager de spital vechi și nou, nou de 27 de ani, își propune, în plină pandemie, să achiziționeze nava spațială de 69.000 euro, adică “sistem de ghidare si țintire computerizată fără iradiere a tijelor de humerus, tibie, femur”,  după care precizează că  în noaptea de 4 aprilie, managerul Vlad Morariu mi-a explicat în mai multe mesaje că lucrurile trebuie privite și în afara contextului de COVID-19 și că pacienții cu toate celălalte afecțiuni au dreptul la metode moderne de tratament:  „Achiziționarea de echipamente medicale pentru a trata și celălalte boli în afara COVID-19 nu înseamnă că a fost neglijată asigurarea cu echipamente de protecție pentru personalul medical.

Avem în permanență un stoc de materiale pentru 7-10 zile pe care-l actualizăm continuu”.

Carmen Uscatu a adăugat că  în timp ce îmi explica asta, făcea și anularea comenzii pentru nava spațială în SEAP pe motiv de “abateri grave de la prevederile legislative afecteaza procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului datorită situației de urgență, aceasta achizitie nu mai reprezintă o prioritate.

Ca să știți că una zice și alta face domn manager”.

 

 

 

SERGIU JIPA 

sergiu@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

1 Comentariu

  1. adrian

    Pomanagiilor, doar la intins mana, munca la privat va da ”frezoane”, ca sa citez un mare clasic in viata, fosta sefa de partid.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videoclipuri recente

Se incarca...