Directorul DSP Suceava despre închiderea spitalului central Fălticeni: ”Rămân deschise secțiile care funcționează în celelalte locații”. Pacienții au fost externați fără a fi testați, dar șefa DSP susține că “pacienții nu s-au infectat”

de | apr. 4, 2020 | Știri | 2 comentarii

 • Directorul interimar al DSP Suceava spune că pacienții de la Fălticeni nu s-au infectat de la cadrele medicale și de la personalul auxiliar, dar totodată recunoaște că cei care se aflau în spital au fost externați fără a fi testați, deci nu poate fi vorba despre un control 

 

Așa după cum  ZdpN  a informat azi, pavilionul principal al spitalului Fălticeni și spitalul din Câmpulung Moldovenesc au fost închise temporar din cauza infectărilor cu coronavirus, semnalându-se 17 cazuri, respectiv 28 în rândul personalului, însă se pare că numărul acestora este cu mult mai mare. Potrivit unor surse, la Fălticeni au fost descoperiți, până în prezent, 32 de angajați infectați cu COVID-19. Numărul poate fi mai mare dat fiind faptul că nu au venit toate rezultatele testelor. Contactată telefonic, șefa DSP Suceava nu ne-a putut spune câți angajați ai Spitalului municipal Fălticeni sunt infectați cu COVID-19, deoarece nu are această informație. 

Elena Manuela Trifan, director interimar al Direcției de Sănătate Publică Suceava, a precizat că  ”toate cazurile de îmbolnăvire sunt grupate în pavilionul central, s-a luat decizia închiderii pavilionului central și rămân deschise secțiile care funcționează în celelalte locații – obstetrica ginecologia, pediatria, medicina internă de la Vadu Moldovei, pneumologia, boli infecțioase și TBC.

Decizia a fost comunicată către Prefectură, ISU și Ambulanță.

Nu avem pacienți de transferat din pavilionul principal”, a spus ea.

Trifan a adăugat că personalul pozitiv COVID-19 a fost trimis în autoizolare și a fost completat cu personal din ambulatoriu, după care DSP a luat decizia  testării întregului personal și, pentru că au ieșit pozitivi, am decis închiderea.

Personalul e foarte serios și aplică regulile de prevenire, atâta timp cât pacienții nu s-au infectat”.

Șefa DSP recunoște însă că pacienții externați nu au fost testați, doar personalul spitalului, ceea ce înseamnă că nu poate fi verificată informația și, foarte probabil, unii pacienți ar putea fi infectați și au  fost lăsați să plece în familie.

Trifan a mai adăugat că pacienții care erau aduși la spitalele din Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc vor fi direcționați de acum spre Gura Humorului, Rădăuți și Vatra Dornei.

 

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
 • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
 • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
 • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
 • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

2 Comentarii

 1. Adevar

  Interesant este cum aceasta doamna nu stia de nici un caz de infectie la acest spital. Desi primul caz fusese confirmat in jur de 22 sau 23 martie.

  Răspuns
 2. bataie de joc

  Incredibil.E atat de jalnica si murdara actiunea DSP.Trimite pacientii sa moara acasa fara a fi testati.Sa inbolnaveasca inca vreo suta de oameni….
  Puscaria e totusi o chestie prea usoara pentru pentru acesti incompetenti!

  Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videoclipuri recente

Se incarca...