Vecinultău.ro  ajută oamenii vulnerabili de lângă tine!

de | apr. 2, 2020 | Știri | 0 comentarii

Vecinultău.ro  este o aplicație web, accesibilă și funcțională la nivel național, care facilitează legătura online, directă și gratuită între beneficiarii din grupuri sociale vulnerabile – seniori de peste 65 ani, persoane cu dizabilități, familii monoparentale etc. – cu voluntarii din imediata lor vecinătate, pe o rază de la 1 km până la 5 km, înscriși pe platformă.

Voluntarii pot ajuta beneficiarii din imediata proximitate cu procurarea de alimente, cumpărarea de medicamente și plimbarea animalului de companie.

Ajutorul oferit de un voluntar din imediata vecinătate, identificat în prealabil prin poză de profil și date personale, are capacitatea de a spori gradul de încredere al beneficiarului.

Prin utilizarea platformei  Vecinultău.ro  se poate descentraliza sistemul de preluare a comenzilor prin servicii de tip call-center și de livrare prin voluntari care, de regulă, trebuie să parcurgă distanțe mari de la magazine la beneficiari.

Serviciile voluntarilor înscriși pe platforma  Vecinultau.ro  sunt disponibile în toată țara, inclusiv la nivelul micilor comunități, unde inițiativele civice de ajutorare a persoanelor vulnerabile de obicei nu ajung.

Serviciile de punere în legătură sunt gratuite, costul alimentelor și al medicamentelor este cel de pe bonul de casă, iar plimbarea animalului de companie este gratuită.

Voluntarii sunt persoane fizice care îndeplinesc anumite condiții, ONG-uri, instituții, municipalități care vor să își ajute vecinii, concetățenii din categoria de beneficiari.

Beneficiarii pot identifica online pe hartă voluntarii din imediata lor vecinătate – pe o rază de la 1 km până la 5 km – și le pot solicita direct ajutorul, având acces rapid și ușor la datele lor de contact – adresă de email, telefon.

De asemenea, rudele sau prietenii aflați în alte localități/străinătate și care sunt în imposibilitatea de a ajuta persoanele din categoriile de beneficiari pot lua legătura cu voluntarii din vecinătatea persoanelor în nevoie, pentru a le acorda asistență.

Toți participanții se obligă să respecte regulile de igienă, de distanțare socială și de mobilitate recomandate pe perioada pandemiei de COVID-19.

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest