Protopopiatul Fălticeni a donat două concentratoare de oxigen spitalului municipal

Pe fondul pandemiei de COVID-19, preoții din cadrul Protoieriei Fălticeni au achiziționat două concentratoare de oxigen Philips RespironicsEverFlo, aparatele fiind predate pe 30 martie Spitalului Municipal Fălticeni.

Potrivit unui comunicat, preoții din Protoieria Fălticeni doresc ca în perioada următoare să achiziționeze  noi aparate asemănătoare, ele urmând a fi donate către același spital, pentru Secțiile Boli Infecțioase și Medicină Internă.

Comunicatul nu precizează valoarea donației și nici proveniența banilor.

Concentratoarele de oxigen ajută pacienții care suferă de boli pulmonare, cardiace sau neurologice să respire oxigenul care este separat de celelalte gaze cu ajutorul unor filtre.

Suntem tot timpul alături de semenii noștri, nu doar sufletește, ci și trupește, mai ales în această perioadă dificilă pentru noi toți  și sperăm ca aceste aparate să salveze cât mai multe vieți  a spus protoiereu Adrian Dulgheriu.

În toamna 2019, alte două aparate asemănătoare au fost donate de către preoții din Protopopiatul Fălticeni pentru Secția de Îngrijiri Paliative și Boli Cronice din Vadu Moldovei, unitatea medicală se află în subordinea Spitalului Municipal Fălticeni.

 

DANIEL BOGHIȚA

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto Protoieria Fălticeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string t2rM3F to the field below: