Un bărbat aflat în carantină a spart ușa palierului și a ieșit din pensiune deoarece nu i s-a permis să primească un pachet de la fratele său. Procurorii i-au întomit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

 

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a fost înregistrat ieri, 30.03.2020, un dosar penal privind săvârşirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor.
Cauza penală a fost înregistrată ca urmare a sesizării din oficiu de către organele de cercetare penală din cadrul Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Gura Humorului cu privire la faptul că în seara zilei de 26.03.2020, în jurul orelor 20.15, deranjat fiind de faptul că fratelui său nu i-a fost permis accesul pentru a-i aduce un pachet în centrul de carantină “Casa Domnească” de pe raza localităţii Cacica unde era internat, a ieşit din camera unde era cazat, a distrus uşa de acces de pe palierul în care se afla şi a ieşit afară în curtea centrului de carantină, intrând în contact cu fratele său.

“Menționăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului de administrare a probatoriului, cu respectarea drepturilor şi a garanţiilor procesuale,activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, prim-procurorul Andrei Sebastian Bucșă.

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string X5SZFd to the field below: