Municipiul Suceava și 8 comune limitrofe intră în carantină totală! Arafat: “Din 2000 de cazuri din România, 593 de cazuri sunt numai din municipiul Suceava”

de | mart. 30, 2020 | Știri | 3 comentarii

În această seară, la ora 23.00, ministrul de Interne Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au făcut declarații de la sediul ministerului.

Bogdan Despescu a anunțat că se prelungește suspendarea zborurile spre dinspre Spania pentru încă 14 zile și se prelungește suspendarea zborurile spre dinspre Italia pentru încă 14 zile începând din 6 aprilie.
De asemenea, persoanele care părăsesc locul de carantinare vor răspunde penal, iar persoanele care nu respectă izolarea la domiciliu vor fi sancționate și contravențional.

Raed Arafat a anunțat că se impun noi măsuri deoarece situația este foarte gravă la Suceava: “Din 2000 de cazuri din România, 593 de cazuri sunt numai din municipiul Suceava. În urma analizei INSP și a discuțiilor cu colegii de la Ministerul Sănătății am considerat că trebuie luate măsuri suplimentare în zona Sucevei”.

Ministrul Marcel Vela a anunțat că se instituie, pe perioada stării de urgență, Zona de carantină în municipiul Suceava și comunele Adâncata, Salcea, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei. Se instituie ca zonă de protecție în jurul zonei carantinate zona formată din celelalte localități învecinate.

“Se permite circulația în zona carantinată pentru: transport de mărfuri, materii prime și transport de materiale necesare activităților economice sau aprovizionare, persoane care nu locuiesc în domeniu, dar lucrează acolo.

Ministerul Transporturilor și operatorii din domeniul transportului feroviar nu vor percepe bani pentru transportul călătorilor din zona carantinată, decât dacă se respectă art. 3.
Se împuternicește centrul județean de coordonare a intevenției pentru a stabili completări și derogări pentru art. 3.

Organele de protecție stabiliesc măsuri de intrare și ieșire a persoanelor prevăzute la art. 1.

Muncipiul Suceava și alte opt localități adiacente intră în carantină. Nu vor mai fi permise intrările și ieșirile din zonă, cu excepția transportului de mărfuri și materii prime pentru aprovizionare, a persoanelor care nu locuiesc în zonă, dar lucrează acolo.

Autoritățile administrației publice lcoale și județene aduc la dispoziția persoanelor din zona de protecție referitor la deplasarea în zona de carantină. Controlul circulației în zona de carantină se face de structurile MAI și MApN.

CJ Suceava, primarii și CL din unitățile administrativ teritoriale iau măsuri de a funcționa serviciile de asistență socială, utilități publice, furnizarea de alimnete de bază pentru cei fără susținători sau pentru cei care nu se pot deplasa de la locuință.”

 

SERGIU JIPA

sergiu@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
 • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
 • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
 • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
 • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

3 Comentarii

 1. rf

  Butterfly ai distrus județul Suceava impreună cu Rîmbu și cu cu Moldovan.
  Acesta este rezultatul aroganței de care ai dat dovadă……………………….
  …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….PĂCAT

  Răspuns
 2. Dragos

  Carantina e doar la nivel declarativ….fiecare se plimba pe unde vrea . CARANTINA TOTALA e FAKE NEWS

  Răspuns
  • Stefan

   Corect, e vrajeala, nu iesim, nu intram, dar in zona de carantina ne plimbam pe unde vrem. Probabil ne vom infecta toti, pentru ca autoritățile sunt praf. P.S. știu persoane venite din Liteni care au intrat astăzi in Suceava cu o declaratie ca merg la munca… munca care nu se.incadreaza in cele din Ordonanța. Nu e schimbat nimic, bataie de joc.

   Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videoclipuri recente

Se incarca...