Coronavirus: Asistență psihologică specializată, prin telefon, pentru cadrele medicale aflate în izolare la domiciliu

de | mart. 28, 2020 | Știri | 0 comentarii

Prefectul Județului Suceava, Alexandru MOLDOVAN, cu echipa de medici de la Iași, coordonată de profesor universitar Dr. Diana CIMPOEȘU, au avut analizat aspectele privind recuperarea psihologică a cadrelor medicale aflate în autoizolare. Astfel, la inițiativa Instituției Prefectului – Județul Suceava, voluntari din cadrul Colegiului Psihologilor din România – Filiala Teritorială Suceava vor acorda asistență psihologică specializată, prin telefon, cadrelor medicale aflate în izolare la domiciliu.

Pentru această activitate de sprijin au fost înființate două grupuri de consiliere psihologică.

Unul din grupurile de suport este coordonat de consilierul județean Tudor PLĂCINTĂ, a cărui soție a ales să continue munca la Spitalul Județean Suceava, alături de alte sute de colegi medici care se despart de familii pentru a îngriji pacienții.

Celălalt grup este coordonat de profesorul universitar dr. Mihai DIMIAN, prorector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, unitate de învățământ superior des pre care prefectura spune că “a fost mereu alături de instituțiile abilitate în lupta pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID – 19.”

“În acest context, le suntem recunoscători voluntarilor pentru sprijinul acordat în această perioadă dificilă pentru mulți dintre suceveni. Este o activitate extrem de oportună și cu siguranță îi va ajuta pe cei aflați în izolare.

De la debutul acestei crize, Instituția Prefectului- Județul Suceava a încercat să asigure cele mai bune condiții pentru buna gestionare a situației generate de COVID – 19, iar demersul psihologilor vine ca o completare binevenită a eforturilor noastre”, a transmis prefectul Alexandru Moldovan.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest