Zorescu dă vina pe o colegă în cazul testării preferențiale a lui Gheorghe Flutur : ”Dintr-o eroare regretabilă a bifat rubrica  personal medico-sanitar și a completat greșit data recoltării”

de | mart. 27, 2020 | Știri | 1 comentariu

 

Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur s-a testat peste rând” (înaintea cadrelor medicale din prima linie) pentru coronavirus, fiind găsit pozitiv, pe formularul de raportare în dreptul numelui său fiind trecută mențiunea ”medic”.

El a fost internat la Spitalul Județean Suceava pe 24 martie seara (după ce, pe 22 martie seara, a fost testat), declarând atunci :  Nu mă simt rău deloc, chiar nu am niciun fel de simptome.

M-am testat duminică seara (22 martie – n.r.), pentru că noi am avut comandamente, acţiuni şi am fost destul de implicaţi în perioada asta, sigur, respectând izolarea”.

Cătălina Zorescu de la Direcția de Sănătate Publică Suceava, cea care a recoltat exudatul faringian și pe cel nasofaringian, recunoaște greșeala, dar dă vina pe o colegă medic epidemiolog :  “Colega mea a completat formularul  tipizat de însoțire a probei, dintr-o eroare regretabilă a bifat rubrica  personal medico-sanitar  și, de asemenea, a completat greșit data recoltării. 

Colega mea nu-l cunoștea personal pe dl. Flutur și, dată fiind suprasolicitarea noastră din aceste zile, a fost posibilă această greșeală“.

Totuși, Zorescu admite că formularul de însoțire completat de colegă este semnat și asumat de către ea, dar afirmă că  “greșeala făcută nu a fost cu intenție”.

De asemenea, Gheorghe Flutur a transmis presei o fotografie cu caserola sa de mâncare pentru a arăta că este tratat la fel ca ceilalți pacienți.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

1 Comentariu

  1. arhivistul

    Am putea crede că Boliacu a ‘scăpat’ lista la Antena 3, așa, nu numai că era oricum boliaca satului, ci de-al dracului, că a fost demisă?

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videoclipuri recente

Se incarca...