Ministerul Sănătății a decis: după dezinfecție, Spitalul Județean Suceava va deveni unitate de tratate a cazurilor COVID-19. Pacienții investigați la UPU Suceava vor fi trimiși la spitalele din Fălticeni, Rădăuți și Iași. Investiții rapide la noul spital din Fălticeni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Ministerul Sănătății a decis: după dezinfecție, Spitalul Județean Suceava va deveni unitate de tratate a cazurilor COVID-19. Pacienții investigați la UPU Suceava vor fi trimiși la spitalele din Fălticeni, Rădăuți și Iași. Investiții rapide la noul spital din Fălticeni

De    •   Publicat acum O săptămână, 25 martie 2020   •   1 comentariu

Ministerul Sănătății anunță că ieri-24 martie, echipa condusă de secretarul de stat Nelu Tătaru a făcut o primă evaluare a activității Spitalului Județean Suceava, în contextul răspândirii COVID-19.

Din echipa Ministerului fac parte șefii Comisiilor pentru medicină de urgență și epidemiologie a Ministerului Sănătății – prof.dr. Diana Cimpoieșu, respectiv prof.dr. Doina Azoicăi.

Echipa este completată de directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Iași – conf. univ Lucian Indrei, coordonatorul direcțiilor de sănătate publică din Regiunea Nord Est.

După prima zi de verificare, echipa a decis închiderea spitalului, începând de azi pentru 48 ore în vederea realizării procedurilor de dezinfecție.

Tot astăzi va începe transferarea celor 124 de pacienți care se mai află internați în spital în alte unități sanitare.

Pacienții confirmați pozitiv vor fi repartizați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava, care se află într-o clădire pavilionară separată. Această clinică are 248 paturi, din care în prezent sunt ocupate 108.

Pacienții confirmați negativ și care nu reprezintă urgențe își vor continua tratamentul izolați la domiciliu sub supravegherea medicului de familie

Pacienții care sunt confirmați negativ și reprezintă urgențe medicale care necesită tratament într-o unitate sanitară vor fi transferați în spitale din județul Iași, în funcție de patologie.

În 48 ore se estimează deschiderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava, care este supusă procesului de dezinfecție.

UPU va începe să funcționeze din nou cu personal medical transferat din clinicile medicale din Iași, clinicile private din Suceava, precum și personal din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Toți pacienții care vor fi investigați și diagnosticați în UPU Suceava vor fi dirijați pentru continuarea tratamentului în unitățile medicale din Fălticeni și Rădăuți, iar cei cu patlogie severă vor fi direcționați către unitățile medicale din Iași.

În ceea ce privește personalul medical, sunt angajate 1.300 persoane, personal medical și auxiliar.

Din cei 233 medici ai unității sanitare, 34 sunt confirmați pozitiv la COVID 19.

Aceștia sun internați la Spitalul de Boli Infecțioase Suceava, restul sunt în izolare timp de 14 zile la domiciliu.

49 de asistenți medicali și infirmieri confirmați cu COVID 19 se află, de asemenea, internați în Spitalul de Boli Infecțioase Suceava.

Echipa Ministerului Sănătății a decis ca, după dezinfecție, Spitalul Județean Suceava să devină unitate medicală în care să fie tratate cazurile infectate cu noul coronavirus.

Ministerul Sănătății a alocat 5 milioane lei pentru continuarea investițiilor și dotarea noului spital din Fălticeni și Direcției de Sănătate Publică din Suceava 750.000 lei pentru achiziționarea unui sistem de detectare moleculară (Real Time PCR).

 

 

 

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum O săptămână, 25 martie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: martie 25, 2020 @ 10:59 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Cam spune:

  Alooo, testati in Suceava masiv ca o sa vina peste restul țării toți bolnavii de acolo, ca e clar ca nu o sa poata tina solutia sub control autoritatile locale. O zona a tarii care a fost mereu lasata la coada in tot ce inseamna finantari si investitii, din care au plecat mii de oameni in strainatate si s au intors acum, prezentand un risc masiv. Medicii vor fi indisponibilizati cel putin o perioada, personalul auxiliar la fel, transmiterea in comunitate deja a început, alti medicii n or sa vrea sa meargă acolo având in vedere ca e “zona rosie” a României. Testati acolo si blocati zona

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string J1BVDh to the field below: