Criza coronavirus: prefectul Moldovan solicită ajutor național pentru materiale de protecție, Arafat promite că în zilele imediat următoare - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Criza coronavirus: prefectul Moldovan solicită ajutor național pentru materiale de protecție, Arafat promite că în zilele imediat următoare

De    •   Publicat acum O săptămână, 25 martie 2020   •   1 comentariu

Astăzi, la Prefectura Suceava a avut loc o ședință în sistem videoconferință pentru discutarea unor măsuri legate de prevenirea și combaterea infecției cu COVID 19, la care au participat prefectul Alexandru Moldovan și conducerile ISU, Serviciului de Ambulanță și medicii șefi și asistenții șefi UPU din cadrul Spitalului Suceava.

Potrivit unui comunicat emis de Prefectură, Moldovan a solicitat  suplimentarea urgentă”  a materialelor de protecție pentru personalul medical din cadrul Spitalului Suceava și unitățile suport, Serviciului de Ambulanță, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Poliție și Inspectoratului de Jandarmi,  ”primind asigurări de la secretarul de stat Raed Arafat că acestea vor fi furnizate în zilele imediat următoare”. 

Moldovan a mai solicitat  ”în regim de urgență”  kit-uri pentru aparatul Real Time PCR, în vederea certificării acestuia și operaționalizării în timpul cel mai scurt, precum și teste pentru diagnosticarea prezenței COVID-19 în organismul uman, deoarece în această săptămână au fost consumate 1.100 teste.

Miercuri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a distribuit 725 de măști fpp 2 și 400 măști fpp 3 după cum urmează: Direcția de Sănătate Publică Suceava 225 buc măști ffp 2 și 100 buc. măști ffp 3, Spitalul Municipal Rădăuți 25 buc. măști ffp 2, Serviciul de Ambulanță Suceava 125 buc. măști ffp2 și 100 buc. măști ffp 3, Spitalul Câmpulung Moldovenesc  25 buc. Ffp2 și Spitalul Județean Suceava 200 buc. măști ffp 2 și 100 buc. măști ffp 3.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum O săptămână, 25 martie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: martie 25, 2020 @ 7:47 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. IUS spune:

  Bună ziua!Am și eu cîteva comentarii de făcut: 1. situația medicilor e disperată la Suceava.Aproape sunt decimați toți.Și tratați subuman.Lăsați voi Bucureștiul, pe plan local ce se face? Sunt mulți care au averi( numai ei știu cum le-au făcut)-nu pot să ajute financiar Spitalul din Suceava? Nu i-a întrebat nimeni până acum de banii lor, facă un efort…Dacă ar fi mulți ca Gigi Becali, altfel am duce-o: este și filantrop iar averea a făcut o cu capul lui și mâinile lui.Mai sunt instituții județul Suceava care au milioane de euro-de ce nu ajută? Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților(sunt convins că e nevoie și de rugăciune) dar pot fi și filantropi.Dacă medicii sunt tratați în ultimul hal, oare cetățenii de rând cum sunt tratați?Medicii au o facultate, au experiență în domeniu, e nevoie și de asistente.Dacă nu o sa avem medici activi o să fie grav de tot!!!! De asemenea stimați politicieni ajutați oamenii.Daca aveți o simplă durere de burtă, nu chemați elicopterul.Mulți nu au poziția și influența dvs.Aveți grijă de oameni!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 1XOyKQ to the field below: