VIDEO Urmărire ca în filme pe DN 2E pentru reținerea unui transport de țigări de contrabandă. Șoferul a rulat un kilometru și jumătate cu spatele pentru a scăpa de polițiști - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

VIDEO Urmărire ca în filme pe DN 2E pentru reținerea unui transport de țigări de contrabandă. Șoferul a rulat un kilometru și jumătate cu spatele pentru a scăpa de polițiști

De    •   Publicat acum 3 luni, 25 februarie 2020   •   Fara comentarii

În cursul zilei de ieri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul Fraude Vamale din cadrul IPJ Suceava au desfășurat activități investigative complexe pentru prinderea în flagrant a unui bărbat ce efectua un transport de țigări de contrabandă, dar și pentru documentarea întregii activități infracționale și identificarea locațiilor în care au fost depozitate țigările și a persoanelor implicate în circuitul infracțional.

Au rezultat indicii că dintr-o hală din Moara a fost încărcată o cantitate mare de țigări de proveniență extra-comunitară într-o autoutilitară, care ulterior s-a deplasat în direcția Gura Humorului, în tandem cu un autoturism, ce avea rol de a asigura traseul în calitate de antemergător.

Luni seara, polițiștii Compartimentului Rutier Gura Humorului au fost informați să oprească în trafic autoutilitara implicată în transport.

 

 

Polițiștii au organizat un filtru pe DN 2E în Capu Codrului şi au interceptat autoturismul antemergător şi imediat au interceptat şi autoutilitara.

În momentul în care au efectuat semnalele regulamentare de oprire, conducătorul auto a oprit brusc, după care a cuplat transmisia vehiculului în retur şi a efectuat manevra de mers cu spatele, spre Fălticeni, cu intenţia clară de a se sustrage controlului.

S-a pornit în urmărirea autoutilitarei, acţiune care s-a desfăşurat pe o distanţă de aproximativ 1.500 metri pe DN 2E, aceasta rulând în viteză cu spatele, având un mers sinuos de pe un sens de mers pe celălalt, cu intenţia de a scăpa de echipajul de poliţie.

Întrucât conducătorul autoutilitarei nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de echipajul rutier, polițiștii au efectuat uz de armamentul din dotare, după ce în prealabil au efectuat somaţiile prin intermediului sistemului acustic al autospecialei, trăgând 6 focuri – 3 de avertisment în aer şi 3 asupra pneurilor autoutilitarei, fără a fi înregistrate victime.

Autoutilitara nu a mai putut continua deplasarea, astfel că a pătruns cu spatele pe strada Ştefănuc Olar, unde a lovit gardul unei locuinţei, loc în care s-a reuşit și blocarea vehiculului.

Persoana aflată la volan, identificată ulterior ca fiind un bărbat de 26 ani din Vicovu de Sus, a ieşit pe geamul portierei stânga a autoutilitarei şi a sărit în curtea unei locuinţe, încercând să fugă, dar a fost prins de către membrii echipajului de poliție, imobilizat şi încătuşat.

Procedând la deschiderea autoutilitarei, s-a constatat că era încărcată cu ţigări de provenienţă extra-comunitară.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 104.636 pachete cu țigări, urmând ca în cadrul acestei cauze penale să fie calculate sumele cu care bugetul statului a fost prejudiciat, pentru ca ulterior să fie dispuse măsuri asiguratorii.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date aparţinând Poliţiei Române, s-a stabilit că autoutilitara a fost radiată din circulaţie în data de 28.12.2018 și că plăcuțele cu numere de înmatriculare sunt atribuite unui alt vehicul.

Bărbatul de 26 ani a fost reținut și încarcerat în arestul IPJ Suceava.

În această dimineață, la sediul depozitului din Moara de unde a fost încărcat transportul interceptat polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul Fraude Vamale din cadrul IPJ Suceava, prijiniți de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale – IPJ Suceava, au desfășurat o percheziție, fiind confiscate peste 150.000 pachete de țigări.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : IJP Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 luni, 25 februarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 25, 2020 @ 12:36 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 6lp0QP to the field below: