ISU Suceava sărbătorește Ziua Protecției Civile cu porți deschise și activități de informare - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

ISU Suceava sărbătorește Ziua Protecției Civile cu porți deschise și activități de informare

De    •   Publicat acum 1 lună, 25 februarie 2020   •   Fara comentarii

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava va derula, în perioada 26 februarie – 4 martie, mai multe evenimente dedicate sărbătoririi a 87 ani de la legiferarea înfiinţării primelor structuri cu atribuţii de Protecţie Civilă din ţara noastră, prin semnarea Înaltului Decret Regal de catre regele Carol al II-lea.

Subunitățile ISU din județ se vor pregăti să primească oaspeți în cadrul Zilele Porților Deschise.

Sucevenii sunt așteptați la sediile pompierilor militari din județ, între orele 9:00-15:00, pentru a face cunoștință cu salvatorii și pentru a viziona tehnica de intervenție, dar și pentru a primi sfaturi despre cum să prevină sau să se comporte într-o situație de urgență.

Tot în acest interval, inspectorii de specialitate ai pompierilor militari vor desfășura în mai multe unități de învățământ din Suceava, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Siret și Vatra Dornei lecții deschise și exerciții de evacuare în caz de cutremur.

ISU a informat și a solicitat tuturor Primăriilor din județ să angreneze Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență în activitățile de informare preventivă, cu desfășurarea unor exerciții demonstrative și distribuirea de materiale specifice protecției civile.

Aceasta cu precădere în zonele unde au fost identificate familii/comunități vulnerabile în cazul producerii situațiilor de urgență și care nu au acces, în principal, la mesajele difuzate prin mass-media și mediul online.

Mai sunt vizate familiile cu mulți copii, cu situație materială precară, cu probleme sociale, acolo unde părinții sunt plecați la muncă în străinătate, iar copiii sunt lăsați în grija rudelor, locuitorii din zone izolate.

Pe 28 februarie, de Ziua Protecției Civile, între orele 10:00 – 14:00, ISU va constitui puncte de informare preventivă în zonele cu public numeros, de pe lângă centrele comerciale din municipiul reședință de județ, unde va distribui materiale informative specifice protecției civile, acțiune la care vor fi cooptați și voluntarii ISU Suceava.

Pe lângă sfaturi, sucevenii vor fi familiarizați cu mesajele campaniilor naţionale de prevenire Flăcările Omoară Copii, R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale!, Vreau să fiu voluntar! şi Nu tremur la cutremur.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 lună, 25 februarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 25, 2020 @ 6:29 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 9BWJWz to the field below: