Rotarienii au lansat o nouă ediție a volumului “Fălticeni – mon amour” al lui Grigore Ilisei cu prilejul ceremoniei de chartare - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Rotarienii au lansat o nouă ediție a volumului “Fălticeni – mon amour” al lui Grigore Ilisei cu prilejul ceremoniei de chartare

De    •   Publicat acum 1 lună, 24 februarie 2020   •   Fara comentarii

Sâmbătă 22 februarie, la Muzeul de Artă “Ion Irimescu” din municpiul Fălticeni a avut loc lansarea noii ediții (a treia) a volumului Fălticeni – mon amour, o scurtă istorie aproape sentimentală” semnat de Grigore Ilisei (membru de onoare al Rotary Club Fălticeni) și Paul Miron și ilustrat de pictorul Dan Hatmanu, apărut în acest an la o editură ieșeană. Evenimentul a fost organizat de Rotary Club Fălticeni 90609, cu prilejul ceremoniei de chartare.

Ideea reeditării volumului dedicat urbei de pe Șomuz a aparținut membrilor Rotary Club Fălticeni, cu sprijinul financiar al omului de afaceri Bogdan Irimia.

După obișnuita socializare de la debut și intonarea imnurilor, s-au făcut prezentările membrilor, cu emoțiile aferente, după care s-au auzit saluturile invitaților împănate cu mesaje motivaționale, toate întrerupte de scurte aplauze.

 

În cuvântul său, Ilisei a detaliat o serie de date istorice ale Fălticeniului, ținând să menționeze că  ”această carte este fructul unei iubiri, a amorului nostru pentru Fălticeni, care este și în sufletele dvs. Este o carte despre fălticeneni, Fălticeni și iubire. Să vă îngrijiți de soarta muzeelor, pentru că sunt într-o suferință profundă. Să iubiți acest oraș, să fiți mândri că trăiți în el”.

Atmosfera întâlnirii rotarienilor a fost relaxată, cu dialoguri și schimburi de idei de toate felurile, cu accent pe  ”prietenia care trebuie să-i unească pe membri  Printre membrii Rotary Club Fălticeni am văzut medici, economiști, profesori, ingineri și manageri, oameni care doresc  ”să facă pentru comunitate lucruri deosebite, idealul de a avea o satisfacție”,  după cum a spus un amfitrion, la microfon.  Câteva numeSorin Dăniloaia (președinte), Costică Parfenie (secretar), Ovidiu Bălănuță (trezorier), Doru Axinte, Ioan Caulea, Andreea Ciocîrlan, Dorin Donciu, Bogdan Irimia, Octav Drăgușanu, Dragoș Dulgheriu, Bogdan Dumitriu, Liliana Apetrei, Roxana Formagiu, Alina Lungu, Ovidiu Lungu, Gabriel Moroșanu, Dumitru Muraru, Andy Stan, Cosmin Stan, Laura Pintilie, Constantin Zaharia, Cristian Ștefănescu, Ioan Balan, Ana Lamouchi, Marina Miron, Maria Perju și Tudor Monoranu. 

După fotografia de grup și vizitarea muzeului au urmat alte dezbateri la o renumită pensiune din Mălini, acolo unde s-a asigurat și cazarea pentru o parte dintre rotarieni.

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 lună, 24 februarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 24, 2020 @ 11:39 am
 • Sub: Cultural, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Ytq8bD to the field below: