O nouă campanie de donare de sânge organizată de alianța USR PLUS Fălticeni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

O nouă campanie de donare de sânge organizată de alianța USR PLUS Fălticeni

De    •   Publicat acum 1 lună, 24 februarie 2020   •   Fara comentarii

Pentru a încuraja conceptul de donare de sânge, ca gest de sprijin adus Sistemului Național de Sănătate și de solidaritate și inițiativă cetățenescă față de pacienții aflați în situații de criză, alianța USR PLUS Fălticeni, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine Suceava, va organiza o nouă campanie de donare de sânge, pe 29 februarie între orele 7:30 – 17:30, la sediul PLUS Fălticeni, în vechea clădire a telefoanelor, cu intrarea din aleea pietonală, la parter.

Campania își propune să contribuie la susținerea și încurajarea acțiunilor de donare benevolă de sânge, dând continuitate campaniei ce a fost demarată în septembrie anul trecut, când numărul participanților a fost impresionant, reușind să se strângă peste 20 litri de sânge.

George Mîndruță, coordonator local PLUS, a precizat: ”Coordonarea unei astfel de campanii necesită un efort susținut, atât în organizare, cât și în sporirea nivelului de informare a populației despre importanța procesului de donare în cadrul societății.

Această acțiune nu ar fi posibilă fără sprijinul unei echipe devotate de voluntari, echipa USR PLUS, care are rolul de a se asigura că donatorii cunosc toate informațiile necesare donării, importanța acestui gest nobil, precum și semnificațiile personale.

Mă voi afla acolo pe tot parcursul zilei și, împreună cu personalul Centrului de Transfuzii Sanguine Suceava și echipa de voluntari, ne vom asigura că totul se va desfășura într-o atmosferă propice actului de donare.”

La fiecare donare se colectează o unitate de sânge (450 ml.), aproximativ 10% din volumul total al corpului.

 

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : USR PLUS

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 lună, 24 februarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 24, 2020 @ 10:45 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string pJKSUO to the field below: