Fălticeneanul Cristi Iordache, condamnat pentru grup infracțional organizat și contrabandă cu țigări, dat în urmărire națională. El a cărat, în doar două luni, țigări în valoare de jumătate de milion de lei cu BMW-ul soției - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Fălticeneanul Cristi Iordache, condamnat pentru grup infracțional organizat și contrabandă cu țigări, dat în urmărire națională. El a cărat, în doar două luni, țigări în valoare de jumătate de milion de lei cu BMW-ul soției

De    •   Publicat acum 1 lună, 22 februarie 2020   •   1 comentariu

sursa foto: facebook

Fălticeneanul Cristian Mihai Iordache (42 de ani), fost polițist condamnat în trecut pentru înșelăciune cu instrumente bancare,  fost condamnat de Tribunalul Vrancea pentru infracțiunile de contrabandă și grup infracțional organizat la 5 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Polițiștii au încercat să pună în executare mandatul instanței vrâncene, doar că Iordache a dispărut de la domicliu și este de negăsit. Următorul pas a fost punerea lui în urmărire, iar pe site-ul Poliției Române a fost afișată fotografia lui Cristi Iordache și semnalmentele: Constituție atletică, înălțime între 1,78 m, greutate 90 kg., păr șaten, ochi căprui, ten alb.

Cristi Iordache transporta țigări de contrabandă cu mașina cabinetului notarial al soției, un BMW X6 de culoare neagră, într-un spațiu special amenajat sub bancheta din spate, și asta la doar un an după ce a scăpase la mustață de pușcărie într-un dosar de înșelăciune cu instrumente bancare și puternic ușurat de bani de sentința finală a judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Performanțele lui IORDACHE sunt de invidiat: în nici două luni, fălticeneanul a transportat țigări în valoare de aproape jumătate de milion de lei.

*A trecut de barajul poliției, printre autospeciale și focuri de avertisment

În noaptea de 26 spre 27 aprilie 2015, trei membri ai grupării infracţionale, printre care Cristian Mihai IORDACHE și vicoveanul Radu BELIBOU, au fost prinși în flagrant în vreme ce efectuau o tranzacţie cu ţigări de contrabandă, în localitatea Adjud. Cei trei au încercat să scape de poliție cu fuga, ajutați de caii putere turați la maxim de la autoturismul lui IORDACHE. Cum barajul încropit de oamenii legii nu i-a determinat să se oprească, polițiștii au tras, după somaţiile legale de oprire, trei focuri de avertisment.

Citește și http://www.ziaruldepenet.ro/2015/04/28/perchezitii-ale-diicot-vrancea-la-traficantii-de-tigari-din-suceava-si-falticeni/

Până la urmă, doi dintre cei în cauză au fost prinşi, însă a treia persoană(Radu BELIBOU) a reuşit să fugă, fiind prins după câteva zile, în Vama Nădlac, pe unde încerca să părăsească țara și să scape astfel de cătușe.

Mașina folosita de Cristian Mihai IORDACHE pentru a transporta tigări la Adjud

Potrivit procurorilor, începând cu luna ianuarie 2015 s-a constituit un grup infracţional organizat în scopul comiteriii infracţiunii de contrabandă cu ţigări de provenienţă ucrainiană.

Ţigările erau preluate de doi membri ai grupului infracţional organizat în zona judeţului Suceava, Cristian Mihai IORDACHE și Radu BELIBOU, fiind apoi transportate cu un autoturismul BMW luat în leasing pe notariatul soției lui IORDACHE, în municipiile Focşani şi Adjud unde erau predate reţelei de distribuţie, coordonată de către liderul grupării, Dorel GERMAN, zis Doru.

Ulterior o mare parte a ţigărilor erau valorificate en detail în pieţele din cele două localităţi, o altă parte fiind valorificată prin intermediul reţelei de distribuţie existentă pe raza municipiului Oneşti, dar şi către persoane din municipiul Galaţi.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de  750.000 lei, existând probe cu privire la faptul că grupul infracţional a preluat şi valorificat peste 120 de baxuri de ţigări (60.000 de pachete) de provenienţă Ucraina.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost găsite şi ridicate un număr de 21.611 pachete de ţigări fără timbru de accizare sau cu timbru de accizare emis de autorităţile fiscale ucrainene, suma totală de 328.000 lei, un număr de trei autoturisme de lux şi peste 30 de telefoane mobile – utilizate de membrii reţelei.

Sorin NICA
redactor de știri
reporter@ziaruldepenet.ro
Ziarul de pe Net

 

Dosarul tepelor cu cecuri: MARDARE- 3 ani de inchisoare, IORDACHE achitat, dar bun de plata

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 lună, 22 februarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 22, 2020 @ 3:26 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Daniel spune:

  Cum sa aiba semnalmente cu păr șaten dacă el este tuns chel tot timpul iar înaltimea este peste 1,78 m? De greutate ce sa mai zic ca are peste 100.
  Bravo Politia romana…
  Da cazul asta e vechi, nu s-a mai rezolvat pana acum?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 8yyqVX to the field below: