Fălticeneanul Codrin Anton, singurul fotograf din județul Suceava primit în clubul select al Asociației Artiștilor Fotografi din România - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Fălticeneanul Codrin Anton, singurul fotograf din județul Suceava primit în clubul select al Asociației Artiștilor Fotografi din România

De    •   Publicat acum 3 luni, 16 ianuarie 2020   •   1 comentariu

*AAFRo este singura asociație românească a fotografilor recunoscută la nivel mondial

 

 

Veşti frumoase vin dinspre Asociaţia Artiştilor Fotografi din România. Fotograful fălticenean Codrin Alexandru Anton a fost primit oficial, pe 15 ianuarie 2020, ca membru cu drepturi depline în cadrul singurului for naţional al fotografilor recunoscut la nivel mondial, fiind de altfel singurul sucevean care este membru în AAFRo.

După ce în anul 2019 cererea sa a fost acceptată, fotograful fălticenean a devenit membru debutant în AAFRo.

„Am avut trei ani în care am tot trimis cereri de înscriere, însă am reuşit să fiu acceptat abia anul trecut în Asociaţia Artiştilor Fotografi din România. Regulamentul Asociaţiei prevede o etapă de selecţie a cererilor venite din partea fotografilor, etapă ce presupune analiza portofoliului fiecărui solicitant în parte. Cursurile şi workshopurile urmate, precum şi studiul individual realizat în toţi aceşti ani mi-au adus în sfârşit, în 2019, acceptarea în AAFRo. A fost un pas care m-a motivat şi mi-am propus ca într-un singur an să reuşesc să fac pasul şi mai departe, spre calitatea de membru cu drepturi depline în Asociaţie. Nu a fost uşor pentru că regulamentul e strict şi în acest caz: a trebuit să particip la saloane de fotografie atât la nivel naţional, cât şi internaţional, iar minim 10 dintre lucrările mele să fie acceptate la cel puţin 5 saloane aflate sub patronajul AAFRo sau FIAP (Federaţia Internaţională de Artă Fotografică). Am reuşit mai mult decât mi-am propus şi asta nu poate decât să mă motiveze şi pe viitor: 11 lucrări acceptate la 6 dintre saloanele la care am participat, dar ceea ce m-a motivat şi mai tare în acest an ca membru debutant în AAFRo a fost premiul special primit la un salon din Italia cu fotografia My Beauty. A contat în decizia Comitetului Director a AAFro de mă primi în rândul membrilor cu drepturi depline şi faptul că am avut, în acest an pe care eu îl numesc <mai mult decât minunat>, prima expoziţie personală de fotografie, chiar sub patronaj AAFro, în Iaşi, în luna iunie.

Este o onoare pentru mine, dar şi o motivaţie în plus pentru a oferi fotografie de calitate iubitorilor de frumos şi prietenilor care îmi apreciază munca şi sunt alături de mine în acest minunat drum pe care am decis să merg odată cu achiziţionarea primului aparat de fotografiat. În Suceava, atât în Clubul Fotografilor Suceveni, în Clubul Bucovina Fotogenică, dar şi neafiliaţi, sunt fotografi excepţionali pe care voi încerca să-i ambiţionez astfel încât în AAFRo să fim, cât mai curând, un nucleu important din judeţul nostru”, ne-a declarat artistul fotograf Codrin Anton.

Asociaţia Artiştilor Fotografi din România este constituită ca asociaţie a fotografilor români încă din anul 1956, cu o perioadă de pauză de încetare a activităţii între anii 2002 şi 2007. Actuala conducere a AAFRo (Eugen Negrea, Lajos Nagy şi Csaba Balacsi) cuprinde fotografi distinşi la nivel internaţional cu cele mai importante aprecieri ale FIAP, iar ca membri sunt fotografi importanţi la nivel naţional, cât şi mondial, cum ar fi Ovi D. Pop, cel mai premiat fotograf român la nivel internaţional în ultimii ani, fotograful ieşean Ozolin Duşa al cărui discipol a fost şi Codrin Anton, Adela Rusu sau Istvan Magdo, ca să amintim aici doar câţiva dintre cei aproape 100 de membri ai celei mai importante Asociaţii a fotografilor din România.

Demn de menționat este faptul că artistul fotograf Codrin Anton este un colaborator apropiat al Ziarului de pe Net.

SERGIU JIPA

sergiu@ziaruldepenet.ro

 

 

 

 

 

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 luni, 16 ianuarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 16, 2020 @ 11:14 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Ion spune:

  Felicitări domnului Codrin Anton pentru profesionalismul pe care îl arată. Cu falticeneni ca el ne lăudăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string aCWlR8 to the field below: