Sancțiuni de peste 160.000 lei aplicate firmelor din județul Suceava care exploatează material lemnos - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Sancțiuni de peste 160.000 lei aplicate firmelor din județul Suceava care exploatează material lemnos

De    •   Publicat acum 1 lună, 10 decembrie 2019   •   Fara comentarii

În perioada 3 – 9 decembrie, polițiștii I.P.J. Suceava – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice și cei din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice în cooperare cu specialiștii silvici delegați ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și ai Direcției Silvice Suceava au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

În cadrul acțiunii au fost efectuate 40 de controale și aplicate 68 de sancțiuni contravenționale în valoare de 57.850 lei.

De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 215 m.c, în valoare de 103.699 lei.

La controlul efectuat la o societate comercială din Valea Moldovei, echipa de control a constatat că agentul economic deținea în depozit cantitatea de 18 m.c. lemn de foc fag fără documente care să ateste proveniența legală și a expediat cantitățile de 124 m.c. cherestea de esență rășinoase, 3 m.c. lemn rotund de brad și 3 m.c. lemn rotund de molid fără avize de însoțire a materialului lemnos.

Cantitățile au fost determinate ca diferență între stocul scriptic și stocul faptic inventariat la data efectuării controlului.

Echipa de control a mai constatat și faptul că firma nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru, conform prevederilor legale în vigoare.

S-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenționale în valoare de 13.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţilor de material lemnos gestionate în mod necorespunzător, în valoare de 85.135 lei.

La controlul efectuat la o societate comercială tot din Valea Moldovei, echipa de control a constatat că agentul economic a expediat din depozit cantitatea de 10 m.c. cherestea de esență rășinoase fără avize de însoțire a materialului lemnos.

S-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, fiind aplicate o sancţiune contravențională în valoare de 10.000 lei și confiscarea valorică a cantităţii de 10 m.c. cherestea de esență rășinoase în valoare de 6.632 lei.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 lună, 10 decembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 10, 2019 @ 11:33 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string LdM4h9 to the field below: