ANCOM a agreat condițiile tehnice de utilizare a rețelelor mobile privind conectarea cu Sistemul RO-ALERT  - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

ANCOM a agreat condițiile tehnice de utilizare a rețelelor mobile privind conectarea cu Sistemul RO-ALERT 

De    •   Publicat acum 1 lună, 6 decembrie 2019   •   Fara comentarii

 

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a agreat decizia care stabilește condițiile tehnice referitoare la utilizarea rețelelor publice mobile de comunicații electronice și conectarea acestora cu sistemul RO-ALERT în vederea transmiterii mesajelor de alertare a populației.

Conectarea între Sistemul RO-ALERT şi reţelele operatorilor se va realiza în două puncte și anume, în cele două sedii ale STS din București şi Brașov.

În cazul în care intervin modificări cu privire la amplasamentele în care se realizează conectarea, după primirea unei notificări oficiale din partea STS, furnizorii au obligația ca, în termen de 6 luni, să realizeze conectarea rețelelor proprii cu Sistemul RO-ALERT în noul amplasament.

Conectarea Sistemului RO-ALERT în cele două puncte se realizează la o capacitate de minim 100 Mbps.

Mai mult, fiecare operator asigură suplimentar o legătură de nivel 2 (Layer 2) cu o capacitate de transfer de date de minim 1Mbps cu fiecare dintre cele două amplasamente ale Sistemului RO-ALERT.

Operatorii au obligația de a lua toate măsurile necesare pentru a asigura distribuirea în cel mai scurt timp posibil a mesajelor RO-ALERT către telefoanele mobile aflate în zonele afectate.

Distribuirea mesajelor de către furnizori se va realiza prin intermediul elementelor de tip controller, la nivelul tuturor celulelor radio indicate de Sistemul RO-ALERT din cadrul rețelelor proprii în toate tehnologiile disponibile.

În situația apariției unor disfuncționalități privind distribuirea mesajelor RO-ALERT, decizia prevede un termen maxim de 8 ore pentru remedierea disfuncționalităților elementelor de tip controller, respectiv un termen maxim de 24 ore pentru remedierea disfuncționalităților care vizează celulele radio.

Operatorii trebuie să aibă un punct dedicat de suport tehnic, operațional non-stop. 

 

 

 

MIHAELA BRACON

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 lună, 6 decembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 6, 2019 @ 7:08 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string J15egV to the field below: