Sancțiuni de peste 78.000 lei aplicate firmelor din sectorul forestier din județul Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Sancțiuni de peste 78.000 lei aplicate firmelor din sectorul forestier din județul Suceava

De    •   Publicat acum 2 luni, 3 decembrie 2019   •   3 comentarii

În perioada 25 noiembrie–2 decembrie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere și ai Direcției Silvice  au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

În cadrul acțiunii au fost efectuate 26 controale, fiind constatate 3 infracțiuni.

De asemenea, au fost aplicate 66 sancţiuni contravenționale, în valoare de 78.745 lei.

A fost ridicat în vederea stabilirii provenienţei 292 m.c. material lemnos în valoare de 74.896 lei.

Echipă mixtă a efectuat control la o societate comercială din Capu Câmpului, constatând că a expediat din depozit 27,98 m.c. lemn rotund și 16,07 m.c. cherestea de esență rășinoase fără avize de însoțire, cantitate determinată ca diferență între stocul scriptic și cel faptic inventariat la data efectuării controlului.

Totodată, echipa de control a mai constatat și că firma nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru.

S-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, fiind aplicate 2 sancţiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos în valoare de circa 16.000 lei.

Un alt control a vizat o societate comercială din Valea Moldovei, care deținea în depozit cantitatea de 10,41 m.c. cherestea rășinoase fără documente care să ateste proveniența legală și expediase 9,26 m.c. lemn rotund rășinoase fără avize de însoțire.

S-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, fiind aplicate 3 sancţiuni contravenționale în valoare de 11.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos în valoare de circa 8.557 lei.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 luni, 3 decembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 3, 2019 @ 1:33 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

3 comentarii

 1. Angela spune:

  Trebuie aruncat puternic cu amenzi, se defriseaza ilegal si aiurea foarte mult.

 2. nicolai spune:

  dar nu inteleg cum i-au prins, nu inteleg, extraordinar, si va scapa de amenda in justitie, motivand ca are lemnul de pe aprobarea handicapatilor din sat, problema e cat plateste ca sa scape, si cine este cel care il ajuta.

 3. nicolai spune:

  ba, si au avut curajul acesta sa calce pe terenul lui Flutur?,mare curaj, s-au n-a platit taxa de smecher? oaare!?,.incurcata treaba, si cum i-au prins,asa in 5 minute au devenit superprofesionosti?,s-au rafuieli politice intre gastile actuale si cele care poftesc la ciolan, o reclamatie, si gata, superlupta cu mafia lemnului, si……mafia lemnului invinsa, extraordinar, dar totusi unde se duc banii ilegali, castigati- usor- din scumpa padure, in politica?, in Botosana nu este padure, sa fii prost sa nu-ti dai seama, fratilor , jur ca postarea mea nu deranjeaza deloc, cei care sunt implicati in aceasta chestiune rad de mine cu gura pana la urechi, sorin si-a facut treaba, eu am ramas cu scrisul, aaa era sa uit, sarut mana d-a angela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 1z5kzX to the field below: