Polițiștii suceveni fac educație rutieră căruțașilor prin montarea de plăcuţe și distribuirea de veste reflectorizante - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Polițiștii suceveni fac educație rutieră căruțașilor prin montarea de plăcuţe și distribuirea de veste reflectorizante

De    •   Publicat acum 3 săptămâni, 21 noiembrie 2019   •   Fara comentarii

Pe 19 și 20 noiembrie, Poliţia Gura Humorului şi Secţia 10 Poliţie Rurală Gura Humorului au organizat o acţiune în Păltinoasa şi Capu Câmpului pentru prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea căruţaşilor şi pentru depistarea șoferilor care conduc vehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum și pentru disciplinarea conducătorilor de mopede, motociclete şi biciclete.

Au fost verificate 38 de autovehicule şi au fost legitimate 52 de persoane.

Au fost testaţi cu aparatul etilotest 27 de conducători auto şi 10 căruţaşi.

Au fost constatate 2 infracţiuni rutiere şi au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.250 lei, dintre care 18 conducătorilor auto şi 3 conducătorilor de atelaje hipo.

De asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare.

În paralel, pentru responsabilizarea căruţaşilor şi prevenirea unor accidente, în aceeaşi perioadă poliţiştii de prevenire şi poliţiştii rutieri au desfăşurat mai multe acţiuni de informare şi responsabilizare a căruțașilor identificaţi pe DN 17 şi pe drumurile comunale adiacente.

Au fost montate 20 de plăcuţe reflectorizante, au fost distribuite veste reflectorizante şi materiale de informare cu conţinut educativ.

Peste 30 de căruțași au fost instruiţi cu privire la măsurile de prevenire a accidentelor rutiere.

Pentru prevenirea implicării conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală în evenimente rutiere, poliţiştii fac următoarele recomandări: nu folosiţi segmentele de drum pe care accesul atelajelor hipo este interzis; folosiţi în mod obligatoriu vestele reflectorizante şi elemente fluorescent -reflectorizante pe atelajele hipo;  vehiculul cu tracţiune animală să fie condus pe acostament sau cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile; căruţaşii să nu oprească sau să staţioneze pe partea carosabilă; să nu conducă vehiculul sub influenţa băuturilor alcoolice; să semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul şi să se asigure la schimbarea direcţiei de mers; să nu transporte persoane care stau în picioare

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 săptămâni, 21 noiembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 21, 2019 @ 7:29 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string W15cda to the field below: