Adomnicăi își încheie mandatul cu doar două nerealizări : mina Crucea și Casa Corpului Didactic - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Adomnicăi își încheie mandatul cu doar două nerealizări : mina Crucea și Casa Corpului Didactic

De    •   Publicat acum 3 săptămâni, 21 noiembrie 2019   •   Fara comentarii

Joi, prefectul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a organizat ultima conferință de presă în această calitate pe care a îndeplinit-o 2 ani și 8 luni.

Printre alte subiecte, ea a prezentat și un succint bilanț al activității, care firesc a ieșit total pozitiv.

La capitolul realizări, prefectul a inclus asfaltări de drumuri naționale, spunând că  “dacă Guvernul  (Dăncilă – n.r.)  și-ar fi finalizat mandatul pe termenul de 4 ani, la final puteam discuta de recepția șoselei de centură a Rădăuțiului și de demersuri începute, ba chiar lucrări, la varianta ocolitoare a Fălticeniului”.

Alte succese au fost, în opinia lui Adomnicăi, scăderea numărului accidentelor rutiere grave, îmbunătățirea activității la Serviciile din subordine, folosirea chiar și întârziată a materialelor de construcție primite în 2008 de la Guvern pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații și ținerea sub control a pestei porcine.

În schimb, la capitolul nerealizări, ea s-a referit doar la situația de la mina de uraniu Crucea  (“Nici Compania Națională a Uraniului, nici Ministerul de resort nu au reușit să implementeze singura strategie viabilă pentru cei peste 300 mineri, în contextul în care activitatea este nerentabilă. Trebuia închisă mina, cu perioadă de conservare de 7 ani, iar pentru mineri erau soluții de pensie anticipată, ordonanță cu venituri de completare și închiderea supravegheată spre conservare a minei”)  și la sistarea lucrărilor la mastodontul de beton neterminat numit Casa Corpului Didactic  (“Niciun ministru responabil nu alocă fonduri pentru finalizarea unei clădiri câtă vreme nu sunt asigurate utilitățile din zonă. Promisiunile le-am primit din partea primarului din Șcheia că urma un proiect din fonduri europene cu apa și canalul. N-am reușit să obținem acea investiție, clădirea va rămâne o piatră de moară pe care sper ca actualul Guvern să o poată finaliza”).

Având în vedere că a fost ultima conferință de presă în calitate de prefect, Adomnicăi a spus ziariștilor că “aș vrea să avem un ton de despărțire frumoasă. Cu siguranță, săptămâna viitoare va avea loc ședința de Guvern când se va stabili un nou prefect.

Să ne despărțim la fel de prieteni cum am fost în toată această perioadă și ne vom revedea poate într-un alt format în altă parte”.

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 săptămâni, 21 noiembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 21, 2019 @ 10:13 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string YAAghX to the field below: