Sancțiuni de peste 150.000 lei aplicate unor administratori de gatere din județul Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Sancțiuni de peste 150.000 lei aplicate unor administratori de gatere din județul Suceava

De    •   Publicat acum 3 săptămâni, 19 noiembrie 2019   •   Fara comentarii

În perioada 11 – 17 noiembrie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Au fost organizate 25 de acţiuni și controale și au fost constatate 2 infracțiuni.

De asemenea, au fost aplicate 139 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 78.190 lei și au fost confiscați 280 m.c., material lemnos, în valoare de 74.460 lei.

A fost efectuat control la o societate comercială din Păltinoasa, cu punct de lucru în Stroiești, constatându-se că firma nu deținea în depozit cantitățile de 164 m.c. lemn de lucru și 2 m.c. cherestea rășinoase, volum determinat ca diferență între stocul scriptic și stocul faptic inventariat la data efectuării controlului.

Totodată, echipa de control a mai constatat și faptul că societatea nu respecta obligația de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru și opera în mod eronat datele în aplicația informatică pe linie de silvicultură.

S-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale, fiind aplicate 3 sancţiuni contravenționale în valoare de 14.000 lei, iar ca măsură complementară s confiscarea valorică a cantităţilor de 164 m.c. lemn de lucru și 2 m.c. cherestea de esență rășinoase,  în valoare totală de circa 35.400 lei.

De asemenea, la o verificare efectuată la  o întreprindere individuală din Slatina, s-a constatat că unitatea deținea în depozit cantitatea de 30 m.c. cherestea rășinoase fără documente care să ateste proveniența legală, cantitate determinată ca diferență între stocul scriptic și stocul faptic inventariat la data efectuării controlului.

Echipa de control a mai constatat și că societatea nu respectă obligația de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru, operează în mod eronat datele în aplicația informatică pe linie de silvicultură și nu înscrie la zi și în ordine cronologică avizele de însoțire a materialului lemnos în registru de evidență a intrărilor/ieșirilor, conform prevederilor legale în vigoare.

S-a dispus sancţionarea societății, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenționale în valoare de 9.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 30 m.c. cherestea rășinoase în valoare de 19.227 lei.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 săptămâni, 19 noiembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 19, 2019 @ 3:16 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string SktKO2 to the field below: