Facultatea de Silvicultură Suceava își manifestă dezacordul cu privire la criteriile de selecție aplicate de Romsilva în  recrutarea inginerilor silvici stagiari - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Facultatea de Silvicultură Suceava își manifestă dezacordul cu privire la criteriile de selecție aplicate de Romsilva în  recrutarea inginerilor silvici stagiari

De    •   Publicat acum 3 săptămâni, 19 noiembrie 2019   •   Fara comentarii

Pe 14 noiembrie Regia Națională a Pădurilor Romsilva a organizat o selecție a candidaților în vederea ocupării posturilor de inginer silvic stagiar.

Facultatea de Silvicultură a Universității Ștefan cel Mare Suceava a emis azi un comunicat în care susține că acest concurs nu s-a limitat la verificarea competențelor cerute de postul respectiv, ci a introdus drept criterii de notare vechimea școlii silvice și cifra de școlarizare a unității de învățământ pe care a absolvit-o candidatul.

Față de această situație, înțelegem să amintim Regiei Naționale a Pădurilor că articolul 29, al. (3) din Codul Muncii prevede că informațiile cerute, sub orice formă, de către angajator persoanei care solicită angajarea, cu ocazia verificării prealabile a aptitudinilor, nu pot avea un alt scop decât acela de a aprecia capacitatea de a ocupa postul respectiv, precum și aptitudinile profesionale.

Considerăm că vechimea instituției de învățământ absolvite și cifra de școlarizare nu pot constitui criterii de evaluare a aptitudinilor profesionale.

Prezența acestor criterii în formula de calcul a punctajului final obținut de către candidat reprezintă, în mod evident, o manifestare de discriminare în sensul Ordonanței de Guvern nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare”  se spune în comunicat.

Potrivit USV, dacă Regia Națională a Pădurilor dorește o apreciere unitară a competențelor viitorilor ingineri stagiari, acest lucru se poate implementa sub forma unui examen de atestat național, organizat de comun acord cu angajatorii din domeniu și cu toate unitățile de învățământ care pregătesc ingineri silvici.

USV  își exprimă convingerea”  că procedura de recrutare a Romsilva va fi modificată, în sensul eliminării acestei discriminări și își manifestă deschiderea față de orice propunere de cooperare vizând verificarea unitară la nivel național a aptitudinilor profesionale ale absolvenților ingineri silvici.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 săptămâni, 19 noiembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 19, 2019 @ 3:19 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 0fsKj0 to the field below: