Delgaz Grid atrage atenția asupra verificării instalațiilor de gaze naturale - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Delgaz Grid atrage atenția asupra verificării instalațiilor de gaze naturale

De    •   Publicat acum 3 săptămâni, 19 noiembrie 2019   •   Fara comentarii

Delgaz Grid atrage atenția abonaților să verifice instalațiile de utilizare a gazelor naturale.

Mesajul transmis printr-un comunicat de presă este asigurați-vă că instalația de utilizare a gazelor naturale care deservește locuința dvs. nu prezintă defecțiuni ce pot genera acumulări de gaze și că aparatele de utilizare funcționează corespunzător, gazele arse fiind complet eliminate în exteriorul locuinței.

Verificările se realizează cu ajutorul unor aparate speciale, care pot detecta eventuale scurgeri de gaze naturale, pe traseul întregii instalații, sesizând modul de funcționare a arzătoarelor de gaz, starea îmbinărilor şi garniturilor aferente acestora.

Se verifică, totodată, funcționarea aparatelor de măsurare, control, reglare și de siguranță, precum și echipamentul de reglare din instalațiile de utilizare gaze naturale.

Nu în ultimul rând este verificată stabilitatea conductelor și etanșeitatea îmbinării conductelor și armăturilor și, de asemenea, se verifică starea răsuflătorilor și a căminelor, existente pe traseul instalației interioare.

În cazul în care se constată neconformități acestea sunt remediate sau se iau măsuri de siguranță, până la remedierea acestora, numai de către firme autorizate ANRE.

Potrivit reglementărilor în vigoare, emise de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, verificările și reviziile sunt obligatorii și se execută în baza unui contract de prestări servicii, numai de către firme autorizate de către această autoritate.

Alegerea prestatorului de servicii, pentru verificări și revizii instalații de utilizare gaze naturale, revine clientului, lista firmelor autorizate, de către ANRE, pentru aceste operațiuni, regăsindu-se pe website-ului Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, la www.anre.ro respectiv, http://www.anre.ro/ro/info-consumatori/operatori-economici/gaze-naturale.

Este obligatoriu ca la momentul efectuării verificării instalației de utilizare a gazelor naturale, să puneți la dispoziția firmei autorizate ANRE documente care să ateste efectuarea verificării tehnice periodice a centralelor termice, boilerelor şi convectorilor, în termen de valabilitate, precum şi autorizarea funcţionării – pentru aparate nou puse în funcţiune.

Totodată, trebuie să prezentați dovada curăţării coşurilor de fum – pentru aparatele racordate la coşurile de fum –  și a canalelor de evacuare a gazelor arse pentru aparatele care funcționează cu flacără liberă(de ex. aragazurile din blocuri), de către o firmă sau persoană specializată, nu mai veche de 6 luni.

Deloc de neglijat este și revizia instalației de utilizare gaze naturale, o operațiune complexă care se face o dată la 10 ani – în locul verificării, în cadrul căreia se face, în plus, și proba de etanșeitate, cu aer.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 săptămâni, 19 noiembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 19, 2019 @ 10:45 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string pI6ffw to the field below: