Fostul primar din Slatina, Ilie Gherman, trimis în judecată de DNA. El a făcut mai multe asociații agricole pe cetățeni fără studii din comună și a obținut ilegal subvenții de 500.000 lei - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Fostul primar din Slatina, Ilie Gherman, trimis în judecată de DNA. El a făcut mai multe asociații agricole pe cetățeni fără studii din comună și a obținut ilegal subvenții de 500.000 lei

De    •   Publicat acum 3 luni, 12 noiembrie 2019   •   Fara comentarii

*Procurorii DNA îl acuză că a înființat fictiv pe numele unor cetățeni din comună patru asociații agricole, a semnat contracte false pentru pășune și a depus la APIA acte obținute ilegal cu ajutorul angajaților Primăriei Slatina.

*Ilie Gherman a intrat, pe nedrept, în posesia sumei de 570.045 lei din subvenții, bani pe care APIA îi vrea înapoi de la fostul primar.

*DNA a pus sechestru asigurator pe mai multe bunuri ale fostului primar Ilie Gherman

 

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ilie Gherman, la data faptelor primar al comunei Slatina, județul Suceava, pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la comiterea în formă continuată a infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Suceava, în perioada 2010-2011, Ilie Gherman, în calitatea menționată mai sus, în vederea obținerii pe nedrept de fonduri europene, ar fi luat inițiativa înființării scriptice, pe numele unor persoane care nu aveau cunoștință de demersul său infracțional, a unui număr de patru societăți agricole.

Concret, ar fi fost încheiate, în numele unor locuitori ai comunei (în majoritate persoane fără studii),  mai multe contracte de societate, având ca scop declarat ”participarea în comun a tuturor crescătorilor de animale din localitate la exploatarea în calitate de beneficiari a suprafețelor de pășune aflată în proprietatea privată a comunei Slatina”, fără ca membrii societăților să aibă cunoștință despre înființarea acestora.

Ulterior, prin intermediul subordonaților din cadrul Primăriei, Ilie Gherman ar fi întocmit în fals documentația necesară depunerii la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) – Centrul Județean Suceava  a dosarelor cererilor unice de plată pe suprafață pentru campaniile 2010-2011.

Prin aceste demersuri, Ilie Gherman a intrat, pe nedrept, în posesia sumei de 570.045 lei reprezentând plata directă în cadrul Schemei de Plată Unice pe Suprafață (”subvenție/sprijin” SAPS), sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză, a fost dispusă instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 luni, 12 noiembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 12, 2019 @ 8:28 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string TBF9ro to the field below: