Direcţia de Sănătate Publică Suceava atrage atenția asupra modalităților de tratare a diabetului - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Direcţia de Sănătate Publică Suceava atrage atenția asupra modalităților de tratare a diabetului

De    •   Publicat acum 3 luni, 12 noiembrie 2019   •   Fara comentarii

Direcţia de Sănătate Publică Suceava în colaborare cu furnizorii de servicii medicale, unitațile administrativ – teritoriale cu asistență medicală comunitară celebrează „Ziua Mondială a Diabetului” pe 14 noiembrie.

Campania îşi propune să atragă atenţia asupra problemelor de importanţă majoră în privinţa diabetului zaharat şi să menţină diabetul în atenţia populaţiei în mod susţinut.

„Ziua Mondială a Diabetului” este sărbătorită în întreaga lume de peste 200 de asociaţii membre ale Federaţiei Internaţionale de Diabet, în peste 160 de ţări, printre care şi România, toate fiind state membre ale Naţiunilor Unite, de către alte asociaţii, organizaţii, companii, cadre medicale şi persoane suferind de diabet zaharat, precum şi familiile lor.

Logoul ZMD este cercul albastru – simbolul global al diabetului.

În anul 2017, la nivel mondial, trăiau peste 425 milioane de persoane cu diabet, în 2045 se prognozează 629 milioane, iar cele mai multe dintre aceste persoane aveau diabet tip 2 (352 milioane), care poate fi prevenit prin activitate fizică regulată, dieta sănătoasă, echilibrată și promovarea unui stil sănătos de viață.

În 2017, în România, la o populaţie adultă de 14.382.000 erau înregistrate 1.785.300 cazuri de diabet la adulţi cu vârste între 20 și 79 de ani.

În realitate există numeroase cazuri de diabet nediagnosticate.

La nivel județean sunt organizate evenimente pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la factorii de risc în relaţie cu diabetul: fumat, consum excesiv de alcool, sedentarism, nutriţie dezechilibrată, obezitate, stres, precum şi simptomele de debut ale bolii.

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 luni, 12 noiembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 12, 2019 @ 1:49 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 1Z9pkG to the field below: