Gospodării distruse de flăcări la Botoșana și Dolhasca - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Gospodării distruse de flăcări la Botoșana și Dolhasca

De    •   Publicat acum 7 luni, 22 octombrie 2019   •   Fara comentarii

Noaptea trecută, militarii Gărzilor de Intervenție Solca și Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Botoșana, Comănești, Arbore, Cajvana și Cacica au intervenit cu 8 autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din Botoșana.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit și la anexele gospodărești, cu pericol de propagare la vecinătăți.

Dezvoltarea și propagarea flăcărilor a fost favorizată de observarea și anunțarea  târzie a incendiului, dar și de construcțiile majoritare din lemn.

Au ars acoperișul locuinței pe aproximativ 170 mp., depozitul de furaje și adăpostul de animale, corp comun, pe aproximativ 150 mp., bucătăria de vară pe 60 mp., circa 4 tone de fân, 20 metri cubi lemn de foc și alte bunuri din gospodărie (casnice, utilaje agricole etc.).

În incendiu au pierit 2 vaci, 3 viței și 16 porci.

Flăcările au izbucnit la bucătăria de vară, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric, neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

În această dimineață, militarii Punctului de Lucru Dolhasca și ai Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dolhasca, au intervenit cu 3 autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din satul Gulia – Dolhasca.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la casa de locuit, cu pericol de propagare la locuințele învecinate.

Au ars casa de locuit, construită din lemn, cu învelitoare din azbociment, pe o suprafață de aproximativ 60 mp. și bunurile din interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost flacăra provenită din coșul de fum deteriorat.

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 22 octombrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 22, 2019 @ 10:53 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string NuD0t7 to the field below: