FOTO / Încă un termen de finalizare depășit la spitalul Fălticeni. Scările de urgență abia se construiesc - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

FOTO / Încă un termen de finalizare depășit la spitalul Fălticeni. Scările de urgență abia se construiesc

De    •   Publicat acum 6 luni, 21 octombrie 2019   •   2 comentarii

Spitalul care se tot construiește în municipiul Fălticeni din anul 1991 este foarte greu de inaugurat. Dacă săptămâna trecută, șeful PSD Suceava senatorul Ioan Stan și deputatul de Fălticeni Alexandru Rădulescu se lăudau că spitalul este gata ca imobil (scările vor fi gata cât de curând, spunea domnul Rădulescu!), realitatea din teren arată că la scări mai trebuie turnate betoane, trebuie zidite, tencuite, termoizolație și, bineînțeles, aplicată culoarea roșie tip PSD. Cale lungă, zicem noi, dar vom verifica la sfârșitul lunii.

În urmă cu 6 zile a expirat un nou termen de finalizare a lucrărilor, de această dată în baza contractului încheiat cu firma Maghebo Câmpulung Moldovenesc, lucru pe care cei de la PSD au uitat sau au omis îl spună în conferința de presă.

Potrivit plăcii de șantier ascunsă bine după gard, data de începere a executării lucrărilor a fost 15.04.2019, iar cea de finalizare trebuia să fie 15.10.2019. Cum vremea este extraordinară și nu poate fi invocată, nerespectarea termenului ține de prestator și de beneficiar- cel care a întocmit draftul de contract semnat de firma Maghebo SRL Câmpulung Moldovenesc.

În trei dintre colțurile clădirii sunt ridicate scări–ieșiri de urgență, dotări solicitate de ISU.

În urmă cu 2 zile, deputatul PSD Alexandru Rădulescu declara că  “spitalul din Fălticeni este gata, e o problemă de câteva zile, săptămâni până se vor finaliza și acele scări pentru ieșiri de urgență.

Dotările nemedicale sunt în curs de instalare, săptămâna aceasta managerul spitalului a trimis către Ministerul Sănătății solicitarea pentru aparatură medicală”.

 

Cât sunt de gata scările de urgență vedeți în fotografiile făcute ieri.

 

Pe lângă scările care sunt gata doar din gură, nu și în realitate, mai este o mică problemă- montarea unei stații de tratare a apei, pe care cei responsabili pare că au descoperit-o recent. Devizul a fost modificat în Consiliu Local în urmă cu două luni, mai urmează alocarea banilor. Altă poveste, deoarece este nevoie de un ministru la Ministerul Sănătății.

Citește și 

 

Investiție obligatorie la noul spital din Fălticeni: stație de tratare a apelor uzate

Rădulescu recunoaște că noul spital din Fălticeni nu va fi dat în folosință nici în acest an: “La Ministerul Sănătății nu are cine aproba”

 

 

DANIEL BOGHIȚĂ

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 luni, 21 octombrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 21, 2019 @ 5:58 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

2 comentarii

 1. arhivistul spune:

  La ritmul actual este limpede că scările vor fi vopsite la exterior în galben-albastru. Sau nu. Nu toată lumea e neam prost.

 2. Gigi spune:

  Pe str. Cuza Vodă nr.1 se află Spitalul ,nu pe str Ion Creangă !Avea în proiect și helioport ,probabil pentru barza maternității ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string lwXG4c to the field below: