Polițiștii suceveni atrag atenția asupra infractorilor voiajori - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Polițiștii suceveni atrag atenția asupra infractorilor voiajori

De    •   Publicat acum 7 luni, 18 octombrie 2019   •   Fara comentarii

Furturile şi faptele antisociale săvârşite de infractorii voiajori prezintă un specific aparte şi o complexitate deosebită generată în primul rând de faptul că autorii comit infracţiunile călătorind în diferite locaţii, pe trasee care asigură legătura facilă cu ieşirile din judeţe.

Infractorii voiajori dispun de mijloace de transport şi îşi adaptează activitatea infracţională în funcţie de vulnerabilităţile identificate în teren.

Abordează persoane întâlnite pe stradă sub diverse pretexte (ca fiind turişti, având probleme medicale, vânzare de obiecte, etc.) culegând astfel informaţii cu privire la persoane care deţin sume de bani sau bunuri de valoare.

Deseori activitatea infracţională se desfăşoară în mai multe zile, după documentarea cu privire la anumite persoane, zone şi locaţii, trecându-se la săvârşirea infracţiunii propriu-zise.

Deşi cazurile privind furturile prin împrietenire sau înşelăciunile prin diverse moduri de operare au fost intens mediatizate împreună cu recomandări preventive, în continuare unele persoane, în special persoanele vârstnice tratează superficial această problematică, generând un risc victimal crescut.

Pentru prevenirea unor evenimente negative şi descurajarea celor pretabili la săvârşirea unor astfel de infracţiuni, poliţiştii suceveni au organizat acţiuni de prevenire și combatere, fiind vizate în special zonele aflate la limita cu județele învecinate.

Peste 100 de poliţişti au fost prezenţi pe drumurile europene, naţionale şi judeţene care fac legătura cu judeţele Mureş, Bistrița Năsăud, Harghita, Neamţ şi Iaşi.

Au participat poliţişti judiciarişti de la nivelul subunităţilor, dar şi poliţiştii de ordine publică şi poliţiştii rutieri pentru oprirea în trafic a vehiculelor.

De asemenea, polițiștii de prevenire au desfășurat activități de informare și responsabilizare a persoanelor vârstnice, fiind distribuite cca. 100 de ghiduri cu recomandări.

În cadrul acţiunii au fost oprite şi controlate peste 200 de autovehicule.

Cu ocazia desfășurării activităților, un echipaj din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei a depistat în trafic la Crucea un microbuz condus de un bărbat de 29 ani din Moțca – județul Iași, însoțit de o femeie de 48 ani din aceeași localitate.

Din investigațiile efectuate s-a stabilit că femeia oferea spre vânzare pilote și perne, acte de comerț pe care le efectua fără respectarea prevederilor legale.

De asemenea aceasta pătrundea în curțile imobilelor din Crucea, existând posibilitatea să comită fapte de furt, profitând de neatenția proprietarilor sau distragerea atenției acestora.

Față de femeia de 48 ani s-a dispus măsura sancționării contravenționale cu 5.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea unui număr de 10 pilote și 10 perne, care au fost predare la camera de corpuri delicte a Poliției Vatra Dornei.

 

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 18 octombrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 18, 2019 @ 11:52 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string TrYCOW to the field below: