Ordine de protecție provizorie pentru două femei din Brodina și Frătăuții Vechi - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Ordine de protecție provizorie pentru două femei din Brodina și Frătăuții Vechi

De    •   Publicat acum 7 luni, 18 octombrie 2019   •   Fara comentarii

Joi noapte, polițiștii Secției 11 de Poliție Pojorâta au fost sesizați prin 112 de către o tânără din Izvoarele Sucevei despre faptul că un bărbat, concubinul mamei sale, o agresează pe aceasta pe fondul unui scandal la domiciliu.

S-a constatat că bărbatul de 41 ani din Pojorâta, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a provocat scandal la domiciliul său, a amenințat-o pe concubina sa cu acte de violență și a lovit-o.

Femeia de 41 ani din Brodina a solicitat intervenția la fața locului a unui echipaj medical întrucât susținea că nu se simte bine.

Persoanei vătămate i s-a adus la cunoștință să se prezinte la un cabinet medico-legal în vederea eliberării unui certificat medico-legal.

A fost emis un ordin de protecție provizoriu pentru victima împotriva agresorului, în care s-a stabilit ca acesta să părăsească domiciliul comun și să nu se apropie la o distanță minimă de 100 metri față de victimă și față de domiciliul acesteia.

S-a întocmit dosar penal pentru violența în familie, cercetările urmând a fi continuate de Postul de Poliție Izvoarele Sucevei.

Tot joi noapte, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați telefonic de către o femeie de 38 ani domiciliată în Frătăuții Vechi cu privire la faptul că fostul ei soț de 41 ani a încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis împotriva sa de către Judecătoria Rădăuți, respectiv a pătruns fără drept în curtea locuinței comune de domiciliu, a luat legătura fără drept cu cele trei persoane care se aflau în curtea imobilului, provocând scandal și proferând amenințări.

Cu ocazia deplasării la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, bărbatul fiind identificat în curtea locuinței din Frătăuții Vechi, manifestând un comportament agresiv.

Din verificările efectuate a rezultat că Judecătoria Rădăuți a emis ordin de protecție împotriva bărbatului de 41 ani domiciliat în Frătăuții Vechi prin care a stabilit evacuarea temporară a acestuia din locuință pentru o perioadă de 6 luni.

Bărbatul a fost condus la sediul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, iar în urma probatoriului administrat s-a dispus continuarea urmăririi penale față de acesta pentru încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție și  amenințarea,  iar prin ordonanța organului de cercetare penală s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore.

Bărbatul a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Cercetările sunt continuate de Secția 4 Poliție Rurală Gălănești, dosarul penal urmând a fi soluționat procedural.

Poliţiştii care intervin la  cazuri de violență domestică pot emite, după analizarea situației pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător. 

Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 18 octombrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 18, 2019 @ 12:02 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string sLeqFm to the field below: