Polițiștii suceveni împart veste reflectorizante căruțașilor: 40 accidente în acest an - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Polițiștii suceveni împart veste reflectorizante căruțașilor: 40 accidente în acest an

De    •   Publicat acum 8 luni, 14 octombrie 2019   •   Fara comentarii

Poliţiştii suceveni atrag încă o dată atenţia cu privire la necesitatea respectării regulilor rutiere de către participanţii la trafic care conduc căruțe, avertizând şi pe şoferi să ia măsurile necesare prevenirii unor evenimente rutiere cu implicarea acestui tip de vehicule.

Recomandările poliţiştilor vin în contextul în care, pe perioada lunilor de toamnă se remarcă o creştere a numărului de căruţe pe drumurile comunale şi judeţene, acestea transportând produse agricole şi lemne de foc.

De la începutul anului, în județul Suceava s-au înregistrat 40 de accidente cu implicarea conducătorilor de atelaje hipo, soldate cu 2 persoane decedate și 7 persoane rănite grav.

În majoritatea cazurilor, vina pentru producerea accidentelor a aparținut căruțașilor care nu au respectat regulile de circulație, au folosit segmente de drum cu accesul interzis pentru căruțe sau au circulat fără semnalizarea corespunzătoare a acestora.

Sâmbătă și duminică, Secția de Poliție Rurală nr. 10 Gura Humorului, împreună cu Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat o acţiune în Păltinoasa, Valea Moldovei, Capu Câmpului, Drăgoiești și Berchișești.

Au fost identificate peste 80 de căruțe, conducătorii atelajelor fiind instruiți cu privire la circulația pe drumurile publice.

Au fost montate 30 de plăcuţe reflectorizante, au fost distribuite 52 de veste reflectorizante dar şi materiale de informare cu conţinut educativ.

Astfel de acţiuni vor continua, mai ales având în vedere că pe perioada sezonului de toamnă care coincide cu recoltarea culturilor agricole, traficul atelajelor hipo înregistrează valori crescute, iar riscul de producere a evenimentelor rutiere este unul sporit.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 14 octombrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 14, 2019 @ 11:58 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string D30NqZ to the field below: