EON prezintă modalități de reducere a consumului electric în locuințe - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

EON prezintă modalități de reducere a consumului electric în locuințe

De    •   Publicat acum 5 luni, 20 septembrie 2019   •   Fara comentarii

 

EON România recomandă ca, atunci când plecăm de acasă, să scoatem din priză, atât cât este posibil, electrocasnicele şi electronicele (TV, consolă de joc, PC, încărcătoare, dar nu şi frigiderul sau congelatorul), deoarece consumă energie, dar în acelaşi timp produc şi căldură.

Orice aparat electronic lăsat în stand-by (led aprins) consumă între 40% şi 70% din energia pe care ar consuma-o dacă ar funcţiona.

De aceea, e bine să scoatem din priză consumatorii de energie electrică în caz de neutilizare.

EON a emis un comunicat în care precizează :  “Ca să ne fie mai ușor să facem asta, sunt foarte utile prizele programabile sau prelungitoarere cu întrerupător.

O reaşezare în zone mai răcoroase din imobile a obiectelor electrocasnice (combină frigorifică, frigider, congelator) este benefică pentru că se reduce energia consumată şi implicit, scade cantitatea de căldură degajată prin funcţionarea lor.

Un congelator poate utiliza cu până la 30% mai multă energie, dacă în el se adună gheaţă sau se află lângă o sursă de căldură.

Toate aparatele electrocasnice emană căldură odată ce sunt pornite şi pentru a ne bucura de confortul casei pe perioada de vară, setarea aparatelor de aer condiţionat trebuie să o facem la o temperatură ce ne permite un consum optim de energie.

În zilele când temperatura de afară este foarte ridicată, peste 30 ̊C, temperatura optimă ambientală este de 23 – 24 ̊C, nu mai puțin, chiar dacă aparatele de aer condiționat pot fi setate și până la 15 ̊C.

Nu este lipsit de interes şi înlocuirea aparatelor de aer condiţionat vechi, cu unele cu tehnologie inverter ce folosesc o cantitate redusă de electricitate.

Acest tip de tehnologie va reduce consumul cu 30-40% faţă de un sistem clasic.

Numai într-o perioadă de aproximativ câteva săptămâni un boiler electric poate echivala consumul unui frigider pe un an de zile.

Tocmai de aceea, este util să avem în vedere montarea unui panou solar pentru prepararea apei calde menajere, ce ne va permite economii importante de energie cel puţin pentru perioada de vară.

Dacă acest lucru nu este posibil, atunci este recomandat sa alegem un boiler electric din clasa energetică A, costul investiţiei fiind amortizat prin facturile lunare mai scăzute.

Să mai adăugăm și că maşina de spălat îşi reduce consumul de electricitate cu o treime dacă se foloseşte un program de spălare cu mai puține grade Celsius.

Mai exact, dacă spălați hainele la 30°C puteți economisi până la 60 de lei pe an”.

 

  

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 luni, 20 septembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 20, 2019 @ 12:31 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string fHXvU9 to the field below: