Camera de Conturi a depistat nereguli la Primăria Fălticeni și la instituții din subordine (2): reparații străzi contractate fără existența documentațiilor aprobate de Consiliul Local, indemnizații decontate nejustificat și plăți pentru lucrări neexecutate - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Camera de Conturi a depistat nereguli la Primăria Fălticeni și la instituții din subordine (2): reparații străzi contractate fără existența documentațiilor aprobate de Consiliul Local, indemnizații decontate nejustificat și plăți pentru lucrări neexecutate

De    •   Publicat acum 5 luni, 9 septembrie 2019   •   Fara comentarii

ZdpN  continuă prezentarea deciziei nr. 25/189 din 21 august a.c., emisă de Camera de Conturi Suceava, în urma controalelor efectuate la Primăria Fălticeni și la instituții din subordine

La nivelul UAT Fălticeni s-a constatat că lucrările privind întreținerea și reparațiile străzilor și trotuarelor au fost contractate în urma unor proceduri de achiziții pe tarife de lucrări fără existența unor documentații tehnico-economice aprobate de Consiliul Local sau de către Comisia de specialitate a CL.

În anul 2018 la UAT Fălticeni au fost identificate abateri de la legalitate și regularitate cu privire la modul de justificare a finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate prin activități nonprofit de interes general : justificarea sumelor acordate Asociației Club Sportiv Nada Florilor prin plăți efectuate în perioade anterioare perioadei de derulare a contractului de finanțare nerambursabilă și indemnizații de arbitraj decontate nejustificat din sumele acordate ca finanțări nerambursabile din fonduri publice.

La UAT Fălticeni s-a constatat acordarea unor ajutoare pentru încălzirea locuinței și ajutor social achitate unor beneficiari care au deținut depozite bancare cu o valoare de peste 3.000 lei, situație care conducea la excluderea acordării acestui drept de ajutor social.

La UAT Fălticeni și la Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu au fost identificate cazuri de abateri de la legalitate care au determinat efectuarea de plăți nelegale reprezentând lucrări neexecutate la obiectivul  Refacerea stației de tratare a apei potabile Baia 3  și la lucrări de reparații executate la Școala Sadoveanu.

Camera de Conturi Suceava a mai scos în evidență că s-au constatat abateri la întocmirea documentelor justificative, efectuarea înregistrărilor contabile și a plăților la prestarea serviciilor de toaletare arbori în baza unui contract care nu respecta principiul recompensării și fără a se factura serviciile prestate.

Având în vedere toate aceste deficiențe, directorul Camerei de Conturi Suceava Iuliana Serediuc a decis extinderea verificărilor la toate înregistrările contabile efectuate în 2018 atât de Primărie, cât și de ordonatorii terțiari de credite finanțați din bugetul local.

Au fost dispuse măsuri punctuale pentru respectarea prevederilor legale la aspectele semnalate în cele două articole  ZdpN,  termenele de realizare fiind 31 decembrie 2019.

Nerecuperarea prejudiciilor constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 1 an sau cu amendă.

Camera de Conturi Suceava precizează că, în situația în care din motive justificate, măsurile dispuse prin decizie nu pot fi realizate sau termenul stabilit este insuficient, municipalitatea fălticeneană poate înainta contestație.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 luni, 9 septembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 9, 2019 @ 9:00 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string EGdMCi to the field below: