Axa rutieră Suceava-Iași, prilej de noi contre între PSD și PNL. Cușnir îl face răspunzător pe Flutur de hotărârile Guvernului Dăncilă - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Axa rutieră Suceava-Iași, prilej de noi contre între PSD și PNL. Cușnir îl face răspunzător pe Flutur de hotărârile Guvernului Dăncilă

De    •   Publicat acum 4 luni, 19 august 2019   •   Fara comentarii

*în schimb, Cușnir l-a lăudat cu toată gura pe fostul șef al CJ Cătălin Nechifor, actualmente la Pro România

 

Consiliul Județean Suceava a modificat indicatorii tehnico-economici aferenți proiectului  Regiunea Nord Est – Axa rutieră strategică 1 Iași-Suceava.

Proiectul care urmează să fie promovat la finanțare pe fonduri europene vizează 76 kilometri de drumuri (limită județ Iași–Budeni-Dolhasca, Suceava–Ipotești–Bosanci–Udești–Liteni-Dolhasca, Suceava–Frumoasa-Liteni și Liteni–Stroiești–Costâna-Dărmănești), 8.000 metri pătrați de trotuare și 19 stații transport.

Președintele Gheorghe Flutur a precizat că  “nu s-a prezentat nimeni la prima licitație nici la Iași, nici la Suceava, discuțiile au mers în direcția actualizării indicatorilor tehnico-economici, valoarea va crește de la 150 milioane la 226 milioane lei. Influența cauzată de ponderea salariilor și scumpirea unor materiale în construcții au făcut ca această valoare să crească. Consiliul Județean Iași a aprobat noii indicatori, a dat drumul la proceduri”.

Intervenind, consilierul PSD Dan Cușnir a spus că “nu s-a prezentat nimeni pentru că licitația a fost făcută fără a fi actualizate valorile. Fostul președinte PSD al Consiliului Județean Cătălin Nechifor v-a lăsat la cheie acest proiect, dvs. v-ați plimbat steril cu lopata în spate pe șoseaua de centură  ( Flutur : Vă rog să reveniți la subiect, dacă nu, intru și eu în politică, sunteți nevorbit. Dacă vă e dor de Pro România sau de Nechifor, spuneți! )  Nu vă permit să mă întrerupeți. Ați întâziat acest proiect, căutați explicații ale eșecurilor, ar fi trebuit să stăpâniți toate pârghiile pentru a face cu rapiditate să funcționeze acest proiect care v-a fost lăsat la cheie”.

Flutur a replicat că  “fenomenul are cauze de legislație, inflație, prețuri la bitum care s-au majorat de două ori, e un fenomen național. Am discutat cu ministrul Dezvoltării, i-am zis haideți să găsim o soluție, să flexibilizăm. Nu încercați să arătați cu degetul către noi, încercați să vă uitați în grădina dvs.”

Cușnir nu s-a lăsat :  Înseamnă că ăsta o să fie blestemul acestei legislaturi. Ați omorât proiectul lui Nechifor cu terminalul cargo la aeroport și v-au trebuit 2 ani să semnați o asociere cu Suceava, Salcea, Adâncata și Dumbrăveni”,continuând cu alte succese ale fostei administrații Nechifor.

Flutur a contraatacat :  “Nici la ora asta Guvernul nu a clarificat dacă un CJ este eligibil pentru construcția de terminale, de aceea noi am făcut împrumut. Am făcut prin asociere parcul industrial de la Centrul Economic Bucovina, acolo sunt niște pași.  Dacă depindea de noi mai mult, credeți că nu mergeam unde trebuia, pentru numele lui Dumnezeu…”

În discuții au mai intervenit colegii liberali ai lui Flutur care l-au contrat pe Cușnir, în schimb social democrații au scos în evidență realizările Guvernului PSD-ALDE, iar la final proiectul a fost votat în unanimitate (28 consilieri prezenți).

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 luni, 19 august 2019
 • de:
 • Ultima modificare: august 19, 2019 @ 8:15 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string uqLiHd to the field below: