Polițiștii suceveni au indisponibilizat 14 autoturisme folosite de “piraţii rutieri”

de | aug. 18, 2019 | Știri | 0 comentarii

În scopul reducerii riscului victimizării prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane efectuat prin curse regulate şi ocazionale, cât şi autovehicule special destinate transportului de elevi în tabere şcolare şi alte activităţi, Serviciul Rutier Suceava şi Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din judeţ au organizat în ultimele două săptămâni, acţiuni pe linia prevenirii, combaterii activităţilor de transport de persoane neautorizate, precum şi pentru verificarea legalităţii activităţii desfăşurate de către operatorii de transport autorizaţi.

Pe perioada acţiunii au fost controlate în total 2.368 de autovehicule.

La acţiune au participat zilnic, în medie, 35 de poliţişti rutieri şi 50 de poliţişti de ordine publică.

Au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale la acte normative care reglementează legalitatea transportului de persoane, fiind retrase 17 certificate de înmatriculare şi indisponibilizate 14 autoturisme folosite de “piraţii rutieri”.

De asemenea, au fost constatate 3 infracţiuni rutiere.

Poliţiştii solicită cetăţenilor şi în special copiilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol.

Apelarea la astfel de soluţii de compromis privind transportul rutier implică riscuri foarte mari – există posibilitatea ca şoferii respectivi să nu posede permis de conducere sau să nu aibă abilităţile necesare transportatorilor rutieri autorizaţi, să fie sub influenţa alcoolului sau să aibă intenţii de natură infracţională.

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videoclipuri recente

Se incarca...