Record absolut: cuib cu 7 pui de barză albă la Horodnic de Sus

de | aug. 16, 2019 | Știri | 0 comentarii

Numărătoarea berzelor albe a adus un record absolut un cuib cu 7 pui, care se află în Horodnic de Sus.

Până acum, în baza de date a Societății Ornitologice Române au mai existat cuiburi cu 6 pui, dar acesta este primul în care părinţii reuşesc să crească 7.

Astfel de cazuri sunt extrem de rare şi unul a mai fost înregistrat anul trecut în Bulgaria.

Numărătoarea berzelor albe din România s-a încheiat cu un total de 3.206 cuiburi introduse cu ajutorul aplicaţiei “Uite, barza!”

În topul judeţelor unde au fost numărate cele mai multe cuiburi de barză se află Suceava (230), Harghita (211), Călăraşi (162), Constanţa (160), Tulcea (139), Botoşani (92), Timiş (71), Ialomiţa (70).

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : LUCIAN FASOLĂ MĂTĂSARU

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videoclipuri recente

Se incarca...