Județul Suceava, secolul XXI. Vaccinare împotriva rujeolei în căruță.  Zorescu: “La o școală nu am putut vaccina, am crezut că acolo este grajdul” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Județul Suceava, secolul XXI. Vaccinare împotriva rujeolei în căruță.  Zorescu: “La o școală nu am putut vaccina, am crezut că acolo este grajdul”

De    •   Publicat acum 8 luni, 30 iulie 2019   •   Fara comentarii

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, asistenții comunitari și mediatorii sanitari din județul Suceava se confruntă cu situații halucinante atunci când merg pe teren pentru a vaccina copiii.

Cătălina Zorescu (DSP) a detaliat, în ședința Colegiului Prefectural de luni, cum a fost realizată vaccinarea ROR (împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei) în comunitatea defavorizată din Păltinoasa, unde a fost declarat focar de rujeolă :  Primarul ne-a oferit cadrul, am mobilizat asistenți comunitari, mediator sanitar nu am avut, am găsit o mare receptivitate.

Îmi permit să afirm că aceste comunități sunt puțin abandonate în ceea ce privește asigurarea utilităților minime, chiar în abordarea lor de către cadrele medicale, adică sunt familii necăjite, cu mulți copii, care nu-și permit să se deplaseze pe distanțe lungi până la dispensar pentru a-și vaccina copiii.

Acolo am vaccinat în condițiile oferite de comunitatea locală, în căruță, lângă căruță chiar…

Avem o școală în care nu am putut vaccina, deși ne-a fost pusă la dispoziție de dl. primar, am crezut că acolo este grajdul, dezastruoasă situația, din păcate, cred că ar trebui să ne mobilizăm mai mult pentru aceste comunități”  a spus ea.

În județul Suceava își desfășoară activitatea 65 de asistenți comunitari și 5 mediatori sanitari romi.

Zorescu a precizat că  “există oportunitatea pentru primari de a include în statele de funcții posturi pentru asistenți sociali și mediatori sanitari, personal cu care DSP colaborează foarte bine acolo unde există, ar trebui încadrați la toate Primăriile din județ”.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 30 iulie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 30, 2019 @ 12:50 am
 • Sub: Reportaje
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string blcN7U to the field below: