DSP Suceava promovează alimentația la sân - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

DSP Suceava promovează alimentația la sân

De    •   Publicat acum 8 luni, 30 iulie 2019   •   Fara comentarii

Direcţia de Sănătate Publică Suceava, în colaborare cu Asociația SAMAS (prima reţea naţională de Asistenţi de Sănătate pentru Mame şi Sugari), Centrul Iochebed Suceava și Primăriile Dolhasca, Horodniceni, Berchișești și Ostra marchează în perioada 1-7 august Săptămâna mondială a alăptării şi organizează campania cu sloganul “Informați părinții. Promovați alimentația la sân! Acum și pentru viitor!”

Săptămâna mondială a alimentației la sân este celebrată în fiecare an în peste 120 de ţări, deoarece alăptarea este una dintre cele mai eficiente modalități de a oferi copiilor cel mai bun început în viață.

Alăptarea este o soluție universală care oferă tuturor un start corect și șanse egale în viață.

Alăptarea exclusivă – hrănirea sugarilor nu numai cu lapte matern în primele șase luni de viață – ajută copiii să crească, prevenind subnutriția, promovând dezvoltarea creierului și reducând riscul supraponderabilității la copii.

Alăptarea este, de asemenea, primul vaccin al nou-născutului, oferind anticorpi vitali și o stimulare a imunității.

La nivel global, numai aproximativ 2 din 5 nou-născuți sunt puși la sân în decurs de o oră de la naștere și numai 40% dintre copiii sub 6 luni sunt alăptați exclusiv.

Datele analizate în dinamică, indică o scădere a ratei alăptării exclusive în ultimii ani.

Analiza detaliată a prevalenței alăptării exclusive a copiilor mai mici de 6 luni relevă că, chiar şi în prima lună de viaţă, ponderea copiilor alăptaţi exclusiv depăşeşte cu puţin 30%.

DSP Suceava subliniază rolul pozitiv pe care alimentația la sân exclusivă îl are asupra sănătății nou-născutului și prevenirii îmbolnăvirilor și a mortalității premature a acestora.

Țintele majore ale campaniei sunt profesioniștii din asistența medicală primară (medici de familie, moașe, asistente medicale generaliste, asistente medicale comunitare, consilieri pentru alăptare, voluntari), cei care se ocupă de sănătatea copiilor până la împlinirea vârstei de 24 luni, gravide sau femei care alăptează, precum și părinții acestora.

 

SERGIU JIPA

sergiu@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 30 iulie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 30, 2019 @ 2:27 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string zgAK9n to the field below: