Vaccinarea la cote de alarmă în județul Suceava! Părinții continuă să refuze vaccinarea copiilor - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Vaccinarea la cote de alarmă în județul Suceava! Părinții continuă să refuze vaccinarea copiilor

De    •   Publicat acum 8 luni, 29 iulie 2019   •   Fara comentarii

Programele de vaccinare rămân un aspect important departe de a fi rezolvat satisfăcător în județul Suceava.

Datele furnizate de Direcția de Sănătate Publică arată că, pentru plata serviciilor de imunizare, județul are alocată în acest an suma de 2.515.000 lei, imunizarea făcându-se în cadrul a 279 cabinete medicale și 7 spitale.

În semestrul I al anului au fost vaccinați 2.713 copii împotriva tuberculozei, 2.793 împotriva hepatitei, au fost administrate copiilor 8.412 doze de vaccin hexavalent, 2.566 doze vaccin trivalent, 6.723 vaccinuri ROR împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei, 308 copii au fost vaccinați împotriva difteriei, tetanosului și tusei convulsive și 7.707 au beneficiat de doze de vaccin antipneumococic.

În iarna trecută, în județ au fost aduse prin Ministerul Sănătății 38.021 doze de vaccin antigripal, ceea ce a reprezentat doar 5% din populația județului, față de minim 10% recomandat, fiind raportate 387 de cazuri de gripă, cu 2 decese.

Recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății este o vaccinare de minim 95%.

Gradul de acoperire vaccinală era, în februarie 2019, cuprins între 65% copii la vârsta de 5 ani vaccinați împotriva rejeolei, oreionului și rubeolei și 93% copii vaccinați împotriva tuberculozei la vârsta de 18 luni.

Conducerea DSP Suceava apreciază că  “principalele motive de nevaccinare sunt reprezentate de refuzul asumat sau mascat (prin neprezentare) al părinților”, în condițiile în care în primul semestru au existat două reacții adverse vaccinale raportate Sistemului de supraveghere a reacțiilor postvaccinale indezirabile (RAPI).

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 29 iulie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 29, 2019 @ 6:25 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string mVROtF to the field below: