Amenzi de 9.000 lei de la ITM Suceava pentru fabricanții de textile și încălțăminte - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Amenzi de 9.000 lei de la ITM Suceava pentru fabricanții de textile și încălțăminte

De    •   Publicat acum 8 luni, 29 iulie 2019   •   Fara comentarii

 

În această lună, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a desfăşurat campania naţională privind verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind timpul de muncă și timpul de odihnă și verificarea modului în care se respectă dispozițiile legale în domeniul securității şi sănătății în muncă pentru lucrătorii din cadrul unităţilor care au ca obiect de activitate fabricarea produselor textile, confecţii, pielărie şi încălţăminte.

La acţiune au participat 13 inspectori, care efectuat 28 controale.

Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.000 lei.

Deficienţele constatate în domeniul relaţiilor de muncă au fostneeliberarea documentelor, împiedicarea controlului și neevidențierea timpului de muncă prestat de salariați.

În ceea ce privește activitatea în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii ITM Suceava au controlat 17 angajatori cu 364 lucrători, fiind sancţionaţi toti cei 17 angajatori.

Au fost aplicate 36 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 5.000 lei, printre deficiențe numărându-se neasigurarea echipamentului individual de protecție corespunzător riscurilor, căi și ieșiri de urgență nesemnalizate, căi de circulație blocate, locuri de muncă neamenajate, neasigurarea iluminatului general corespunzător, neefectuareacontrolului medical periodic și lipsa dovezii acordării echipamentului individual de protecție.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 29 iulie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 29, 2019 @ 9:52 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string OFNhJG to the field below: