Consiliul Local Suceava amână scutirile de impozite pentru luptătorii în revoluția din decembrie 1989

de | iun. 28, 2019 | Știri | 0 comentarii

 

Consilierii locali suceveni nu au fost convinși de primarul PNL Ion Lungu să aprobe scutire la plata impozitelor pe clădiri și terenuri pentru luptătorii care au contribuit la victoria revoluției române din decembrie 1989.

Proiectul prevedea aceste scutiri, inclusiv pentru anul 2019, la solicitarea  “contribuabililor persoane fizice care au calitatea de luptători pentru victoria revoluției, mai ales că nu sunt foarte mulți, să le dăm o șansă…”

Totuși, mai mulți consilieri și-au exprimat îndoiala că ar fi necesară o asemenea măsură, în condițiile în care la Suceava revoluția din 1989 nu a însemnat lupte de stradă, morți sau răniți.

Viceprimarul Marian Andronache ( PMP ) a apreciat că  “revoluționarii beneficiază de indemnizații, probabil tocmai pentru a-și plăti taxele și impozitele, beneficiază de teren gratuit, loc de veci gratuit, vreau să văd o listă nominală cu acești revoluționari, să știm și noi câți sunt”, iar Gabriel Buceag ( PSD ) a rememorat :  “La Suceava nu a fost revoluție, eu aveam 3 ani jumate la vremea aceea, locuiam la Timișoara, acolo a fost revoluție, nu aici.

În 1989, eu am stat cu familia 3 zile închiși într-o debara, deoarece erau soldați care împușcau în blocul acela”.

În fața acestor opoziții declarative, Lungu a decis să retragă proiectul de pe ordinea de zi, spunând că “eu sunt convins că, dintre solicitanți, au mai fost 2 – 3 pe la revoluție, dar listele sunt umflate, asta e realitatea…”

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : Muzeul Bucovinei Suceava

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videoclipuri recente

Se incarca...