Flutur îmbină istoria cu mâncarea: master-cheful Scărlătescu va prepara meniuri medievale în cadrul Programului Ștefanian

de | iun. 24, 2019 | Știri | 0 comentarii

Președintele liberal al Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur a dat, luni de Sânziene, startul celei de-a treia ediții a Programului Ștefanian, cu o slujbă de pomenire a celor 75 de domnitori ai Moldovei, în capela Cetății de Scaun.

După ce a evocat câteva elemente istorice în fața presei, el a spus că marea noutate față de edițiile anterioare va fi din sectorul gastronomic.

”Duminică, în Muzeul Satului Bucovinean, maestrul bucătar Scărlătescu va pregăti 2 meniuri medievale, 200 de porții de fiecare și cei care sunt norocoși și vor fi pe-aici, duminică de la ora 13 până la ora 18 va fi și un asemenea eveniment”  a spus el.

Festivalul Ștefanian include și proiectul „Traseele voievodului Ștefan cel Mare în Țara de Sus a Moldovei”, realizat în colaborare cu Consiliul Regional Cernăuți ( Ucraina ), Consiliul Raional Soroca și Consiliul Local Cricova (Republica Moldova).

Județul Suceava va găzdui 30 de elevi și 6 profesori însoțitori din Cernăuți, Soroca și Cricova, care vor participa la ateliere de cunoaștere a istoriei și culturii românești și vor vizita obiective istorice.

Programul Ștefanian se va încheia, pe 2 iulie, cu un pelerinaj la Mănăstirea Putna,  ”vom merge de la ora 7 dimineață pe jos, cântând cântece bisericești, cântece religioase până la mormântul marelui Ștefan, să depunem coroane”.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videoclipuri recente

Se incarca...